Vegetarisk chili

Bjud på vegetariskt fredagsmys mitt i veckan, chili con soja! En smakrik chiligryta med en hemlig ingrediens – kakao. Sojafärsen tar också smak av oregano, pastasås med chili och kidneybönor. Serveras med svalkande gräddfil, ris och knapriga tortillachips.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn (gärna fullkorn)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
300 g sojafärs
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 förp pastasås med chili eller arrabbiata (à ca 350 g)
1 tsk kakao
1/2 tsk chilipulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk strösocker
1 msk tomatpuré
salt
peppar
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 kruka krispsallad eller romansallad
Till servering
2 dl växtbaserad fraiche, gräddfil eller crème fraiche
1 förp tortillachips (à 200 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med crème fraiche.
Energi4116 KJ / 986 kCal
Fett36 g
Salt4.3 g
Kolhydrater123 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott och enkelt!
Tony
2025-09-02Enkelt, snabbt och gott!
Markus
2023-10-30Väldigt bra recept, lite för klen för min smak men det går alltid att lösa. :)
Henrik
2023-10-26