UNDER 45 MIN | Enkel

Vegobullar på formbar färs

Gör egna vegetariska köttbullar på formbar färs! Den formbara färsen gör det enkelt att få bullarna att hålla ihop. Vi smaksätter färsen med senap, soja och gul lök för en mustig smak. Kom ihåg att olja händerna innan du rullar vegobullarna så blir de släta och fina.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 40-50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek löken i olja tills den mjuknar. Låt svalna.
  2. Blanda löken med ströbröd, majsstärkelse, grädde, senap, soja, salt och peppar i en bunke. Blanda ner färsen. Rulla till bullar med oljade händer. Stek i omgångar i olja tills de får fin färg.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri havregrädde eller annan glutenfri växtbaserad gräddersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 40-50 st
  • 1/2 finhackad gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl havrebaserad matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk kinesisk soja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 500 g tinad fryst formbar vegofärs
  • rapsolja (till stekning)