Vegobullar på formbar färs

68
8
Vegobullar på formbar färs

Gör egna vegetariska köttbullar på formbar färs! Den formbara färsen gör det enkelt att få bullarna att hålla ihop. Vi smaksätter färsen med senap, soja och gul lök för en mustig smak. Kom ihåg att olja händerna innan du rullar vegobullarna så blir de släta och fina.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Vegobullar på formbar färs

Ingredienser

40-50 st
1/2 finhackad gul lök
1/2 msk olja
1 dl ströbröd
1 msk majsstärkelse
1 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 msk kinesisk soja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
500 g tinad fryst formbar vegofärs
rapsolja (till stekning)

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri havregrädde eller annan glutenfri växtbaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Christer

2022-02-09

Dom faller isär och blir mos. Måste vara något som saknas i receptet.

Eva

2021-12-28

Höll ihop jättebra! Blev runda bollar, perfekt!

Lisa

2021-12-11

Blev toppen! Hade i kryddpeppar och lite kanel också och hade på julbordet.