Vegobullar på formbar färs
Gör egna vegetariska köttbullar på formbar färs! Den formbara färsen gör det enkelt att få bullarna att hålla ihop. Vi smaksätter färsen med senap, soja och gul lök för en mustig smak. Kom ihåg att olja händerna innan du rullar vegobullarna så blir de släta och fina.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Ingredienser
40-50 st
1/2 gul lök
1/2 msk olja
1 dl ströbröd
1 msk majsstärkelse
1 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 msk kinesisk soja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
500 g tinad fryst formbar vegofärs
rapsolja (till stekning)
För alla
Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd av vetestärkelse. Välj glutenfri havregrädde eller annan glutenfri växtbaserad gräddersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergoda och lätta att göra! Gör dubbel sats nästa gång :)
Karin
2024-04-18Ps Kan man steka vegoköttbullarna i ugnen?
Berit gunhild
2024-03-20Hej! Det går nog jättebra även om det inte är något vi har testat. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-20Måste man ha ströbröd eller går set lika bra utan men med ett ägg istället?
Berit gunhild
2024-03-20Hej! Om du tar bort ströbrödet så får du nog också ta bort havredrycken för att det inte ska bli för löst. Jag är inte säker på att ett ägg behövs ens, den formbara färsen håller ju ihop ganska bra ändå. Men det fungerar nog vilket som! Hoppas bullarna blir bra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-20