Vegobullar på formbar färs

20
3
Vegobullar på formbar färs

Gör egna vegetariska köttbullar på formbar färs! Den formbara färsen gör det enkelt att få bullarna att hålla ihop. Vi smaksätter färsen med senap, soja och gul lök för en mustig smak. Kom ihåg att olja händerna innan du rullar vegobullarna så blir de släta och fina.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Vegobullar på formbar färs

Ingredienser

40-50 st
1/2
finhackad gul lök
1/2 msk
olja
1 dl
ströbröd
1 msk
majsstärkelse
1 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1 msk
dijonsenap
1/2 msk
kinesisk soja
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
500 g
tinad fryst formbar vegofärs
-
rapsolja (till stekning)

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegofärsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri havregrädde eller annan glutenfri växtbaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Marie

12/22/2020

Bra recept, det blev fina goda bullar. Bytte ut ströbröd mot en kokt riven potatis så blir de också glutenfria. Blandade i lite mortlad torkad Karl johansvamp som gav extra piff.

Josefine

12/14/2020

Enkla att göra och de blev super goda .Vissa föll sönder vid stekningen men de flesta klarade att hålla formen!

Anders

4/10/2020

Barnen gillade dom! Hade i ett par matskedar sirap. Tydlig smak av senap men hade också lite mindre färs än i receptet. Bättre än halvfabrikat.

Testa liknande recept