Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bönröra

Bönröra är ett gott och ganska lättlagat tillbehör som passar bra med bröd. Linser och bönor blandas med lök och tomater. Vitlök och persilja ger bönröran det lilla extra.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bönor och linser tills de blir mjuka och lite mosiga.
  2. Hacka löken och skär tomaten i små bitar.
  3. Hetta upp en panna och smält smöret, fräs löken en stund tills den blir mjuk, pressa i vitlöken och lägg i tomaten. Fräs någon minut på svag värme och lägg sedan i bönorna och linserna. Kläm sönder dem och blanda i persiljan. Krydda. Rör om så allt blandas väl.
  4. Servera med bröd, gärna Pannbröd och ev lite kallskuret.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl linser
  • 1/2 dl bönor (blötlagda över natten)
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer