Vegetarisk bolognese

Testa bolognese i vegetarisk tappning! Med röda linser, svarta bönor, rivna morötter och rotselleri i en mustig sås med krossade tomater... Mmh! Servera med bönpasta om du vill maxa proteinintaget och toppa med färska örter. Ät och njut!

Ingredienser
4 portioner
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
2 grovt rivna morötter (2 morötter motsvarar ca 150 g)
1 msk olja till stekning
2 msk tomatpuré
2 tsk torkade örter t ex timjan, rosmarin
130 g grovt riven rotselleri
300 g krossade tomater
1 dl torra röda linser
2 - 3 dl vatten
1 msk soja
290 g väl sköljda svarta bönor
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
200 g bönpasta (gärna spaghetti)
färska örter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1709 KJ / 407 kCal
Fett9 g
Salt1.55 g
Kolhydrater37 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
12 stKrydda extra av allt.
Charlotte
Jag tog riven broccoli istället för rotselleri. Det blev jättegott!! Hade även i spiskummin och oregano istället för föreslagna örter. Och tillsatte även lite grädde. Kommer laga den igen!!
Caroline
Ost, grädde och mera kryddor.
Christina
Smaklös, tog massa extra örter, soja och fond men nej, det var en rätt tråkig rätt.
Jessica
Nyckeln är tomatpuré, soja, vitlök och lite grädde. Fantastiska smaker
Linnéa
Supergott med lite extra örter och soja. Passade fint till helt vanlig pasta! God textur av linserna. Tycker inte som andra har skrivit att grädde behövs men lite riven ost på toppen var gott
Johanna
Följde Eriks rekommendation och tog bort rotselleri och tog extra lök samt havregrädde i. Riktigt gott och jag kommer absolut att göra det igen.
Jessica
Supergott! Lagar det ofta!
Anette
Behöver kryddad upp, men är helt ok.
Irina
Tycker receptet är okey. Blir godare om man byter ut rotsellerin mot en extra gul lök och adderar ett par dl havregrädde.
Erik