Vegansk tacokryddad blomkålsfärs

En vegansk färs till tacos, gjord på riven blomkål som smaksätts med majs, tacokrydda, koriander och lime. Ett supergott veganskt alternativ till tacofärs för fredagstacosen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
4-6 portioner
1 blomkål (à ca 600 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk majs (à ca 150 g)
4 msk raps- eller kokosolja till stekning
ca 2 - 3 msk taco kryddmix
2 dl vatten
1 dl hackad koriander
1 msk färskpressad limejuice
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion, på 4 port.
Energi945 KJ / 225 kCal
Fett14 g
Salt1.7 g
Kolhydrater16 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alltså så GOTT! Ger mycket mer härlig textur till ”färsen” än vad animalisk färs ger.
Jonas
2024-12-18Helt OK men blev klart godare om man kryddade upp den på slutet!
Tomas
2020-10-27Supergott
Therese
2020-04-18