UNDER 30 MIN | Medel

Vegansk tacokryddad blomkålsfärs

En vegansk färs till tacos, gjord på riven blomkål som smaksätts med majs, tacokrydda, koriander och lime. Ett supergott veganskt alternativ till tacofärs för fredagstacosen!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv eller mixa blomkålen hastigt till ett smul i matberedare.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Häll av majsen. Stek majsen i het panna i hälften av oljan tills den får färg, ta åt sidan.
  3. Stek lök och vitlök i resten av oljan ca 5 minuter tills den mjuknar. Tillsätt blomkåls­rivet och taco­krydda. Rör om och tillsätt vatten, låt koka ihop ca 5 minuter.
  4. Blanda ner majs, koriander och limejuice.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion, på 4 port.

Tips

Gör hemmagjord Tacokrydda med vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 1 blomkål (à ca 600 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk majs (à ca 150 g)
  • 4 msk raps- eller kokosolja till stekning
  • 2 - ca 3 msk taco kryddmix
  • 2 dl vatten
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 msk färskpressad limejuice

Näringsvärde
Per portion

Energi 945 kJ / 225 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept