Tacogratäng med broccoli
En krispig tacogratäng tackar man sällan nej till. Här görs den på ett lite annorlunda sätt och får smak av bland annat blomkåls- och broccoliris, samt majs och en bakpotatis! En oväntad och trevlig kombination som får åka in i ugnen och tillagas och som sen serveras med en sallad och nachochips. Smaklig taco önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 bakpotatis
250 g blomkålsris
2 msk rapsolja
2 msk tomatpuré
500 g broccoliris (fryst)
340 g majskorn
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
2 msk japansk soja
1 dl vatten
4 ägg
1 1/2 dl vegansk riven ost
200 g nachochips
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2710 KJ / 648 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater72 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var ju tummen ner enligt tidigare kommentarer så jag testade ett nytt grepp, hela familjen inkl 3 barn mellan 8-12 år gav stor tumme upp och rensade tallrikarna. Jag stekte lök och blomkålsris samt kryddade ordentligt med tacokrydda. Blandade en halv burk creme fraiche med osten och bredde över samt toppade med krossade nachochips. In i ugnen. Bakpotatisen visste jag inte vad jag skulle använda till men hade delikatespotatis hemma och rostad dessa i ugnen för mer matighet. Avokadobitar, sallad, gurkstavar och ananas salsa till (Santa Maria). Det var väl proteinet (äggen) jag inte fick med i måltiden då... blir äggmackor till kvällsfikat :)
Camilla
2021-08-28Trist rätt! Halvmätt på chips.
Stina
2021-08-25Denna rätt var inte bra helt enkelt. Tyvärr. Näringsmässigt känns det också tveksamt. Många andra rätter är bra men denna vill vi inte ha i kassen igen. Hela familjen på 5 personer är enig.
John
2021-08-24