Tacopaj med svarta bönor
Tacopaj är en familjefavorit som man lätt kan variera. Med svarta bönor blir tacopajen extra mycket tex-mex och bönorna ger dessutom utmärkt tillskott av finfina proteiner. Så kan köttfärsen få spela andrafiolen och alla är ändå lika mätta och glada.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
250 g nötfärs
2 msk olja
1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
150 g majs
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
400 g krossade tomater
2 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche
250 g färsk smördeg
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl sallad.
Energi3146 KJ / 751 kCal
Fett44 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein34 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej, gillade dock inte att cream fraiche smaken tog över helt. Nästa gång halverar jag nog cream fraiche.
Jesper
2024-10-06Så god och enkel paj! Jag gjorde ”Egen tacokrydda” som också finns här på Ica och använde 40 gram av den. Blev hur bra som helst. Kommer absolut lagas igen.
Ann-sofie
2024-05-23Så himla god och smidig paj. Passade perfekt med tillbehör som cowboy candy.
Gabriella
2021-10-12