Tacopaj med svarta bönor

16
2
Tacopaj med svarta bönor

Tacopaj är en familjefavorit som man lätt kan variera. Med svarta bönor blir tacopajen extra mycket tex-mex och bönorna ger dessutom utmärkt tillskott av finfina proteiner. Så kan köttfärsen få spela andrafiolen och alla är ändå lika mätta och glada.

Tacopaj med svarta bönor

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
250 g nötfärs
2 msk olja
1 förp kokta svarta bönor (à 400 g)
150 g majs
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
400 g krossade tomater
2 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche
250 g färsk smördeg

Till servering

sallad

För alla

Läs noga innehållet på kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat exkl sallad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Gabriella

2021-10-12

Så himla god och smidig paj. Passade perfekt med tillbehör som cowboy candy.

Julia

2021-01-07

Ska ingenting vara under köttfärsen i formen innan?

Näringsvärde per portion

Energi 3146 KJ / 751 kCal
Fett 44 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden