Glutenfria tortillas

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
2
Glutenfria tortillas

Prova att göra egna glutenfria tortillabröd på majsmjöl, majsstärkelse, äggvitor och vatten. Bröden steks i stekpanna och blir lite pannkaksliknande i sin konsistens. Fyll bröden med valfria tacoingredienser och kvällen är räddad!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Glutenfria tortillas

Ingredienser

6 st
4   äggvitor
3 dl  majsmjöl
1 dl  majsstärkelse
ca 3 - 4 dl  vatten
1 1/2 tsk  salt
raps- eller kokosolja (till stekning)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Brödet var gott😄

Anita

2024-03-12

Går de här bröden att frysa? Tänker om man lägger bakplåtspapper mellan de och lägger i frysen.

Angelika

2023-01-20

Näringsvärde per portion

Energi700 KJ / 167 kCal
Fett3 g
Salt1.83 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Majstortillas i stekpanna
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillabröd
Betyg 2.6 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortilla av rotselleri
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortillas
Betyg 3 av 5.
555 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tacos ancho style med majstortillas
Betyg 2.9 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Arepas - majsbröd
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga