Glutenfria tortillas
Prova att göra egna glutenfria tortillabröd på majsmjöl, majsstärkelse, äggvitor och vatten. Bröden steks i stekpanna och blir lite pannkaksliknande i sin konsistens. Fyll bröden med valfria tacoingredienser och kvällen är räddad!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
6 st
4 äggvitor
3 dl majsmjöl
1 dl majsstärkelse
ca 3 - 4 dl vatten
1 1/2 tsk salt
raps- eller kokosolja (till stekning)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein men innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi700 KJ / 167 kCal
Fett3 g
Salt1.83 g
Kolhydrater30 g
Protein5 g
Kommentarer
Brödet var gott😄
Anita
2024-03-12Går de här bröden att frysa? Tänker om man lägger bakplåtspapper mellan de och lägger i frysen.
Angelika
2023-01-20