Kryddnötter

16
4
Kryddnötter

Kryddnötter är en härlig nötblandning av cashewnötter och mandel som du kanderar med socker, äggvita, kanel, chili, kajennpeppar och salt. Ett otroligt gott och aptitligt tillbehör på festen!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Kryddnötter

Ingredienser

1 sats
1 tsk chilipulver
1 tsk kajennpeppar
1 tsk kanel
1/2 dl socker
1 tsk salt
2 äggvitor
2 1/2 dl cashewnötter
2 1/2 dl skållad sötmandel

Gör så här

Tips

Blanda gärna i lite russin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Anette

2008-11-15

Otroligt gott och uppskattat tilltugg på våra glöggbjudningar. Kom ihåg att röra om ordentligt, gärna tre, fyra gånger. Mitt tips är att lägga smeten på bakplåtspapper för att undvika att kryddningen fastnar i långpannan.

Helena

2007-12-15

Jag halverade sockeret och lade till mer chili och paprika. Men de blev lite "tama" ändå, var inte snål på kryddningen. Äggvitan gjorde dessutom att massor av kryddning fastnade formen och inte på nötterna....

Therese

2007-01-17

Jag gillade inte riktigt att de blev så söta. Nästa gång tar jag bort sockret och tar mer salt och cayenne.