Kryddnötter
Kryddnötter är en härlig nötblandning av cashewnötter och mandel som du kanderar med socker, äggvita, kanel, chili, kajennpeppar och salt. Ett otroligt gott och aptitligt tillbehör på festen!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
1 sats
1 tsk chilipulver
1 tsk kajennpeppar
1 tsk kanel
1/2 dl socker
1 tsk salt
2 äggvitor
2 1/2 dl cashewnötter
2 1/2 dl skållad sötmandel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott och uppskattat tilltugg på våra glöggbjudningar. Kom ihåg att röra om ordentligt, gärna tre, fyra gånger. Mitt tips är att lägga smeten på bakplåtspapper för att undvika att kryddningen fastnar i långpannan.
Anette
2008-11-15Jag halverade sockeret och lade till mer chili och paprika. Men de blev lite "tama" ändå, var inte snål på kryddningen. Äggvitan gjorde dessutom att massor av kryddning fastnade formen och inte på nötterna....
Helena
2007-12-15Jag gillade inte riktigt att de blev så söta. Nästa gång tar jag bort sockret och tar mer salt och cayenne.
Therese
2007-01-17