Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Tacogratäng med majs

Variera tacomiddagen med en härlig och krämig tacogratäng! Här kan alla hjälpa till med förberedelserna – färsen ska stekas och kryddas och sen ner i formen. Därefter börjar det roliga, i med pastasås och strö över majs, créme fraiche och ost. Toppa sedan med krossade nachochips. Efter 15 minuter i ugnen är tacomiddagen redo att avnjutas!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 ̊C.
  2. Gratäng: Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med tacokryddan. Lägg färsen i en ugnsform. Häll över pastasåsen. Häll av majsen och strö den över såsen. Bred över crème fraichen och toppa med ost. Krossa nachochipsen lätt och strö dem överst. Sätt in formen högt upp i ugnen ca 15 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Sallad: Skär gurkan i tärningar. Dela tomaterna.
  5. Servera gratängen med ris och grönsaker.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Hacka en lök och stek med färsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • 28 g taco kryddmix
  • 390 g pastasås basilika
  • 340 g majskorn
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 dl riven ost
  • 100 g nachochips
  • 4 port ris eller annat gryn
Sallad
  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3613 kJ / 862 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer