Tacogratäng med majs

66
4
Tacogratäng med majs

Variera tacomiddagen med en härlig och krämig tacogratäng! Här kan alla hjälpa till med förberedelserna – färsen ska stekas och kryddas och sen ner i formen. Därefter börjar det roliga, i med pastasås och strö över majs, créme fraiche och ost. Toppa sedan med krossade nachochips. Efter 15 minuter i ugnen är tacomiddagen redo att avnjutas!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2019

Tacogratäng med majs

Ingredienser

4 portioner

Gratäng

500 g blandfärs
1/2 msk olja
28 g taco kryddmix
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 dl riven ost
100 g nachochips
4 port ris eller annat gryn

Sallad

1 gurka
250 g körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Hacka en lök och stek med färsen.

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Sofia

2021-10-28

Väldigt god smak och enkel att göra! Vi hade inget ris till, det blev mycket mat ändå och räckte gott och väl med sallad som tillbehör!

Boris

2021-10-25

God, men något vattnig … lade till en lök och ett paket avrunna bönor också. Blir 8 luncher om man kompletterar med rejält med grönsaker.

Mika

2020-09-22

Påminnelse till mig själv: 1. Gräddfil bredvid! 2. Vid lunchlåda, lägg inte på chipsen över hela gratängen, lämna portionsbitar chipsfria, annars blir chipsen som en blöt sörja dagen efter. Ta med chips till jobbet, strö över på plats. Topp!

Näringsvärde per portion

Energi 3613 KJ / 862 kCal
Fett 37 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 57 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden