Tacogratäng med majs
Variera tacomiddagen med en härlig och krämig tacogratäng! Här kan alla hjälpa till med förberedelserna – färsen ska stekas och kryddas och sen ner i formen. Därefter börjar det roliga, i med pastasås och strö över majs, créme fraiche och ost. Toppa sedan med krossade nachochips. Efter 15 minuter i ugnen är tacomiddagen redo att avnjutas!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2019
Ingredienser
4 portioner
Gratäng
500 g blandfärs
1/2 msk olja
28 g taco kryddmix
1 förp pastasås basilika (à 390 g)
1 förp majskorn (à 340 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 dl riven ost
100 g nachochips
4 port ris eller annat gryn
Sallad
1 gurka
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3613 KJ / 862 kCal
Fett37 g
Salt4.6 g
Kolhydrater57 g
Protein42 g
Kommentarer
Idag tog jag riset i botten på formen och det blev jättegott! Bytte även ut pastasåsen mot Icas finkrossade tomater med basilika. Blandade den med färsen. Mycket lyckat!
Hanna
2023-09-07Våran variant så blandar vi ihop Creme Fraiche med philadelphiaost istället för pasta sås, sen har vi såsen i botten och köttfärsen ovanpå, men får testa denna med 👍
Alexander
2022-10-18Väldigt god smak och enkel att göra! Vi hade inget ris till, det blev mycket mat ändå och räckte gott och väl med sallad som tillbehör!
Sofia
2021-10-28