Varma mackor med matjessill, ägg och Västerbottensost
De här mackorna passar helt perfekt till vickningen på en fest – sill, Västerbottensost, ägg och gräddfil gör dem mättande, salta och krämiga. Och riktigt, riktigt goda!
Ingredienser
8 portioner
4 ägg
1 rödlök
1 förp ansjoviskryddad sill eller matjesill (à 220 g)
4 kokta potatisar
50 g smör
svartpeppar
8 skivor kavring
2 dl riven Västerbottensost
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Till servering
gräddfil
För alla
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktofri: välj laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1164 KJ / 278 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater25 g
Protein11 g
Kommentarer