UNDER 45 MIN | Medel

Varma mackor med matjessill, ägg och Västerbottensost

De här mackorna passar helt perfekt till vickningen på en fest – sill, Västerbottensost, ägg och gräddfil gör dem mättande, salta och krämiga. Och riktigt, riktigt goda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Spola dem i kallt vatten.
  3. Skala och hacka äggen och löken. Häll av sillspadet, skär sillen och potatisen i små tärningar.
  4. Bryn smöret i en kastrull under omrörning, tills det är brunt och doftar nötigt. Dra av från värmen och tillsätt ägg, lök, sill och potatis. Smaka av med svartpeppar.
  5. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och lägg på sillblandningen. Lägg på osten och sätt in mitt i ugnen ca 2 minuter tills osten har smält.
  6. Skär gräslöken tunt.
  7. Till servering: Strö gräslök på mackorna och servera med gräddfil.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktofri: välj laktosfritt  matfett och laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 förp ansjoviskryddad sill eller matjesill (à 220 g)
  • 4 kokta potatisar
  • 50 g smör
  • svartpeppar
  • 8 skivor kavring
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Till servering
  • gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 1164 kJ / 278 kCal