Varma mackor med matjessill, ägg och Västerbottensost

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Varma mackor med matjessill, ägg och Västerbottensost

De här mackorna passar helt perfekt till vickningen på en fest – sill, Västerbottensost, ägg och gräddfil gör dem mättande, salta och krämiga. Och riktigt, riktigt goda!

Varma mackor med matjessill, ägg och Västerbottensost

Ingredienser

8 portioner
4   ägg
1   rödlök
1   förp ansjoviskryddad sill eller matjesill (à 220 g)
4   kokta potatisar
50 g  smör
svartpeppar
8   skivor kavring
2 dl  riven Västerbottensost
1/2   förp färsk gräslök (à 20 g)

Till servering

gräddfil

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktofri: välj laktosfritt  matfett och laktosfri gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1164 KJ / 278 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater25 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Osttårta med Västerbottensost och matjessill
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjessill med kavring och Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nougattoast med jordgubbar och apelsin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga