Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tranbärsgriljering

Tranbärsgriljering ger skinkan mer färg och en härligt frisk smak som garanterat gör succé på julbordet. Koka julskinkan själv eller köp färdigkokt. Själva griljeringen tar max en halvtimme och är väl värd mödan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Hacka tranbären.
  3. Blanda äggulan med senap och tranbärsjuice. Vänd ner hälften av tranbären.
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Pudra majsstärkelse på fettet och bred sedan på tranbärssmeten. Toppa med resten av tranbären.
  5. Griljera i nedre delen av ugnen 10-15 minuter, så griljeringen får fin färg. Ta ut och låt svalna.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 äggula
  • 1 dl skånsk senap
  • 1 msk konc tranbärsjuice
  • ca 3 kg kokt eller ugnsbakad julskinka
  • 1 msk majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 868 kJ / 208 kCal