Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ingredienser
8 portioner
2 schalottenlökar
1 dl vitt matlagningsvin
6 timjankvistar
1 dl olivolja
ca 800 g rotselleri
1/2 tsk salt
Griljering
1/2 kruka persilja
3/4 dl ströbröd
2 msk senap
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Receptet har uppdaterats nov 2020.
Gör så här
Tips
Har du griljerad selleri över kan du göra schnitzel av rotselleriskivorna.
För 4 port.
4 st 1/2 cm tjocka skivor rotselleri, 1 dl mjöl, 2 ägg, 2 dl panko eller ströbröd.
Vänd sellerin först i mjölet, sedan i uppvispat ägg och sist panko. Stek i smör och rapsolja tills de är gyllene och krispiga. För smarriga tillbehör att servera till se Scnitzel med syrad gurka och chilimajonnäs.
För 4 port.
4 st 1/2 cm tjocka skivor rotselleri, 1 dl mjöl, 2 ägg, 2 dl panko eller ströbröd.
Vänd sellerin först i mjölet, sedan i uppvispat ägg och sist panko. Stek i smör och rapsolja tills de är gyllene och krispiga. För smarriga tillbehör att servera till se Scnitzel med syrad gurka och chilimajonnäs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi665 KJ / 159 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan man flrlag till viss del dagen innan om man vill äta den varm dagen efter? Hur lång tid är lämpligt att ha kvar att laga den ? Eller är det bättre att göra klart och vörm en stund innan griljeringen?
Eva
2021-12-21Hur länge håller den sig? Fixar den att frysas?
Britt
2021-12-14Hej! Har ni förslag på vad man kan servera till "skinkan"? Gärna barnvänliga och okomplicerade förslag!
Turid
2021-11-24