Vegansk julskinka av rotselleri

58
12
Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Vegansk julskinka av rotselleri

Ingredienser

8 portioner
2
schalottenlökar
1 dl
vitt matlagningsvin
6
timjankvistar
1 dl
olivolja
ca 800 g
rotselleri
1/2 tsk
salt

Griljering

1/2
kruka persilja
3/4 dl
ströbröd
2 msk
senap

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Tips

Har du griljerad selleri över kan du göra schnitzel av rotselleriskivorna.
För 4 port.
4 st 1/2 cm tjocka skivor rotselleri, 1 dl mjöl, 2 ägg, 2 dl panko eller ströbröd.
Vänd sellerin först i mjölet, sedan i uppvispat ägg och sist panko. Stek i smör och rapsolja tills de är gyllene och krispiga. För smarriga tillbehör att servera till se Scnitzel med syrad gurka och chilimajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Patrik

2020-12-26

Hel klart en av mina "skink" favoriter. Tack för bra recept!

Johann

2020-12-21

Ingen hit! Men den gick att äta med hjälp av rejält med sriracha-mayo...

Terese

2020-12-12

Jättegod alternativ, hos oss har den blivit en klassiker! Om man vill laga den dagen innan och äta den varm, är det lämpligt att griljera den samma dag som den ska ätas?

Näringsvärde per portion

Energi 665 KJ / 159 kCal
Fett 12 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 9 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept