Vegansk julskinka av rotselleri

68
15
Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Vegansk julskinka av rotselleri

Ingredienser

8 portioner
2 schalottenlökar
1 dl vitt matlagningsvin
6 timjankvistar
1 dl olivolja
ca 800 g rotselleri
1/2 tsk salt

Griljering

1/2 kruka persilja
3/4 dl ströbröd
2 msk senap

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Receptet har uppdaterats nov 2020.

Gör så här

Tips

Har du griljerad selleri över kan du göra schnitzel av rotselleriskivorna.
För 4 port.
4 st 1/2 cm tjocka skivor rotselleri, 1 dl mjöl, 2 ägg, 2 dl panko eller ströbröd.
Vänd sellerin först i mjölet, sedan i uppvispat ägg och sist panko. Stek i smör och rapsolja tills de är gyllene och krispiga. För smarriga tillbehör att servera till se Scnitzel med syrad gurka och chilimajonnäs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Eva

2021-12-21

Kan man flrlag till viss del dagen innan om man vill äta den varm dagen efter? Hur lång tid är lämpligt att ha kvar att laga den ? Eller är det bättre att göra klart och vörm en stund innan griljeringen?

Britt

2021-12-14

Hur länge håller den sig? Fixar den att frysas?

Turid

2021-11-24

Hej! Har ni förslag på vad man kan servera till "skinkan"? Gärna barnvänliga och okomplicerade förslag!

Näringsvärde per portion

Energi 665 KJ / 159 kCal
Fett 12 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 9 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden