Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Vegansk julskinka av rotselleri

(20)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 6 timjankvistar
  • 1 dl olivolja
  • ca 800 g rotselleri
  • salt och peppar
Griljering
  • 1/2 kruka persilja
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2 msk senap
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Skala och finhacka löken. Koka den med vinet och timjankvistarna tills hälften av vinet återstår. Rör ner olivoljan i vinet.
  3. Skala rotsellerin och skär skåror i ett rutmönster. 
  4. Baka rotsellerin i mitten av ugnen ca 45 minuter. Häll över lökoljan och fortsätt att baka rotsellerin ytterligare ca 45 minuter. Ös då och då.
  5. Griljering: Mixa persilja och ströbröd till ett smul.
  6. Pensla senapen på sellerin och strö över persiljesmulet.
  7. Höj ugnstemperaturen till 225°C.
  8. Griljera sellerin mitt i ugnen ca 10 minuter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölk).

Näringsvärde
Per portion

Energi
665 kJ / 159 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept