Vegansk julskinka av rotselleri

Betyg 3.8 av 5.
77 personer har röstat
17
Vegansk julskinka av rotselleri

Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Vegansk julskinka av rotselleri

Ingredienser

8 portioner
2 schalottenlökar
1 dl vitt matlagningsvin
6 timjankvistar
1 dl olivolja
ca 800 g rotselleri
1/2 tsk salt

Griljering

1/2 kruka persilja
3/4 dl ströbröd
2 msk senap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Älskar den här! Gör den varje jul!

Ronja

2024-12-03

Nja, det här var ingen höjdare.

Christina

2023-12-24

Kan man flrlag till viss del dagen innan om man vill äta den varm dagen efter? Hur lång tid är lämpligt att ha kvar att laga den ? Eller är det bättre att göra klart och vörm en stund innan griljeringen?

Eva

2021-12-21

Näringsvärde per portion

Energi665 KJ / 159 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Fläderdrink med bubbel och timjan
Betyg 4.3 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig rotfruktsgratäng
Betyg 2.7 av 5.
481 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsgriljerad kålrot
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotselleririsotto med trattkantareller och brysselkål
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelmust med timjan och tonic
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helgrillad rotselleri och pumpa med schalottensmör
Betyg 3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga