Vegansk julskinka av rotselleri
Vegansk julskinka av rotselleri är ett måste på varje grönsaksätares julbord. När man griljerat rotsellerin liknar den en julskinka, men smaken är helt annorlunda. När rotselleri bakas i ugn får den en härligt söt och nötig karaktär som är god till senapsgriljering.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
8 portioner
2 schalottenlökar
1 dl vitt matlagningsvin
6 timjankvistar
1 dl olivolja
ca 800 g rotselleri
1/2 tsk salt
Griljering
1/2 kruka persilja
3/4 dl ströbröd
2 msk senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi665 KJ / 159 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
Älskar den här! Gör den varje jul!
Ronja
2024-12-03Nja, det här var ingen höjdare.
Christina
2023-12-24Kan man flrlag till viss del dagen innan om man vill äta den varm dagen efter? Hur lång tid är lämpligt att ha kvar att laga den ? Eller är det bättre att göra klart och vörm en stund innan griljeringen?
Eva
2021-12-21