Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

8
0
Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Rödlöks- och äppelchutney är ett sötsyrligt och fantastiskt gott tillbehör till julens prinskorvar. Chutneyn håller i ett par veckor i kylen och passar också utmärkt till annandagens kalkonstek.

Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Ingredienser

8 bufféportioner
3 äpplen
2 rödlökar
1 msk riven färsk ingefära
1/2 dl farinsocker
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 krm mald nejlika
salt

Till servering

1/2 kruka gräslök
kycklingprinskorv eller prinskorv

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 240 KJ / 57 kCal
Fett 1 g
Salt 1 g
Kolhydrater 13 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden