Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

8
0
Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Rödlöks- och äppelchutney är ett sötsyrligt och fantastiskt gott tillbehör till julens prinskorvar. Chutneyn håller i ett par veckor i kylen och passar också utmärkt till annandagens kalkonstek.

Skriv ut
Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Ingredienser

8 bufféportioner
3
äpplen
2
rödlökar
1 msk
riven färsk ingefära
1/2 dl
farinsocker
1/2 dl
rödvinsvinäger
1/2 dl
vatten
1 krm
mald nejlika
-
salt

Till servering

1/2
kruka gräslök
-
kycklingprinskorv eller prinskorv

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 240 KJ / 57 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 13 g
Protein 0.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept