ÖVER 60 MIN | Enkel

Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Rödlöks- och äppelchutney är ett sötsyrligt och fantastiskt gott tillbehör till julens prinskorvar. Chutneyn håller i ett par veckor i kylen och passar också utmärkt till annandagens kalkonstek.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Skala lök och ingefära, hacka löken och riv ingefäran.
  2. Koka upp farinsocker, vinäger och vatten. Tillsätt äppeltärningarna och koka sakta 5 minuter under lock. Lägg i lök, nejlika och ingefära, blanda runt och koka upp. Låta koka någon minut och smaka av med salt. 
  3. Låt chutneyn kallna och ställ in i kylen för att mogna i minst ett dygn. 
  4. Till servering: Skär gräslöken och strö den på chutneyn. Servera med prinskorv.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 3 äpplen
  • 2 rödlökar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 krm mald nejlika
  • salt
Till servering
  • 1/2 kruka gräslök
  • kycklingprinskorv eller prinskorv

Näringsvärde
Per portion

Energi 240 kJ / 57 kCal