UNDER 45 MIN | Medel

Pannkakstårta med saffran och björnbär

Lys upp i vintermörkret med en härlig pannkakstårta, kanske till julbrunchen eller adventsfrukosten? Gyllene pannkakor med smak av saffran varvas med sötsyrliga björnbär och fluffig vaniljgrädde. Toppa med hackad mandel och pudra med florsocker vid servering. 

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pannkakor: Blanda mjöl, socker, salt och saffran i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen.
  2. Stek tunna pannkakor i matfettet i en liten stekpanna.
  3. Garnering: Vispa grädden fluffig med vaniljsockret.
  4. Varva pannkakor, vaniljgrädde och björnbär.
  5. Toppa tårtan med vaniljgrädde, björnbär och mandel. Pudra över lite florsocker och servera.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och matfett.

Recept i samarbete med Milda.

Ingredienser

Portioner: ca 10 bitar
Pannkakor
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 förp saffran (à 1/2 g)
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • flytande margarin (till stekning)
Garnering
  • 3 dl vispbar matlagningsgrädde (t ex mat & visp 26%)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g björnbär
  • 1/2 dl hackad rostad mandel
  • florsocker (att pudra över)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1019 kJ / 244 kCal