Hektors mjölkfria knäck | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hektors mjölkfria knäck

En enkel variant på mjölkfri knäck får du i detta recept där grädden ersätts av iMat havregrädde. Knäcken blir härligt seg och får den rätta känslan med lite hackad sötmandel i smeten.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda havregrädde, ljus sirap och strösocker i en kastrull. Koka kraftigt i ca 20 minuter. Gör knäckprovet.
  2. Rör i mjölkfritt margarin och eventuellt hackad sötmandel när knäcksmeten är färdig. Klicka i knäckformar.

Tips

Ger gott resultat även med "gräddprodukter" från Beneviva och Alpro soja.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
Knäck
  • 1 dl iMat havregrädde (Oatley)
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • ev 1 dl hackad sötmandel
Lägg till i inköpslistan