ÖVER 60 MIN | Medel

Vegansk inlagd sill av aubergine

Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättika, socker, vatten och kryddor i en kastrull och koka upp.
  2. Dela auberginen på längden och skär den i ca 1/2 cm tunna skivor.
  3. Skala och skiva löken och morötterna. Lägg grönsakerna i lagen och koka upp, låt svalna och dra i kylen över natten.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1/2 aubergine (½ aubergine motsvarar ca 300 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 morot

Näringsvärde
Per portion

Energi 487 kJ / 116 kCal