Sill är ofta en favorit både till julbord, påsk- och midsommarbuffén. Den här veganska varianten påminner i smaken om traditionell sill, men är gjord på grönsaker. Basen är aubergine, lök och morot som får ligga och dra i en kryddlag. Njut av inläggningen som den är eller använd den till vegansk senapssill.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Evelina
2021-12-22Den här veganska skärgårdssillen är en favorit på julbordet! En fråga bara, är det meningen att man ska plocka bort kryddpeppar och lagerblad när man silar av det? Ska allt ned i exempelvis skärgårdssillen?
Anna-lena
2021-12-21Ska inte auberginen saltas eller kokas litet innan den läggs in?
Redaktionen ICAse
2022-01-20Hej Anna-Lena och Emelie! Tack för era frågor. Vi har nu förtydligat i texten att även auberginen ska kokas med lök och morot. Hälsningar Ulrika
Emelie
2021-12-20”Lägg grönsakerna i lagen och koka upp” - ska även auberginen kokas upp med det?