Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Låt gästerna gissa den krämiga ingrediensen! Nej, det är varken majonnäs eller crème fraiche, utan kokta, mixade palsternackor. Oväntat, men genialt, i stället för att använda majonnäs. Inlagd aubergine påminner om sill i konsistensen, perfekt vegoalternativ!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Ingredienser

6-8 bufféportioner
300 g aubergine
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
3 dl vatten
3 kryddpepparkorn
1 lagerblad
200 g kokta skalade palsternackor
1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
30 g färsk babyspenat
1 dl finhackad persilja
1 dl finskuren dill
1 msk riven pepparrot
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vegansk inlagd sill av aubergine
Betyg 4.5 av 5.77 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vegansk gubbröra
Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krämig auberginesill med basilika och dill
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Citronsill
Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inlagda ägg
Betyg 3.8 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Brantevikstofu
Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad