Krämig auberginesill med örter och pepparrot

8
0
Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Låt gästerna gissa den krämiga ingrediensen! Nej, det är varken majonnäs eller crème fraiche, utan kokta, mixade palsternackor. Oväntat, men genialt, i stället för att använda majonnäs. Inlagd aubergine påminner om sill i konsistensen, perfekt vegoalternativ!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Ingredienser

6-8 bufféportioner
300 g
aubergine
2 dl
strösocker
1 dl
ättiksprit (12%)
3 dl
vatten
3
kryddpepparkorn
1
lagerblad
200 g
kokta skalade palsternackor
1/2 dl
rapsolja
1 dl
vatten
30 g
färsk babyspenat
1 dl
finhackad persilja
1 dl
finskuren dill
1 msk
riven pepparrot
1
riven vitlöksklyfta
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Testa liknande recept