Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig auberginesill med örter och pepparrot

Låt gästerna gissa den krämiga ingrediensen! Nej, det är varken majonnäs eller crème fraiche, utan kokta, mixade palsternackor. Oväntat, men genialt, i stället för att använda majonnäs. Inlagd aubergine påminner om sill i konsistensen, perfekt vegoalternativ!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala auberginen och skär i cm-tjocka skivor. Skär skivorna i cm-breda stavar (så det ligger sillbitar).
  2. Koka upp socker, ättikssprit, vatten och kryddor i en kastrull.
  3. Häll den varma lagen över auberginen. Låt svalna i rumstemperatur. Rör om då och då. Låt stå i kylen minst 8 timmar.
  4. Mixa ihop resterande ingredienser i en matberedare till en slät kräm. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll av och krama försiktigt ut överflödig vätska ur auberginen. Blanda med krämen. Förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bufféportioner
  • 300 g aubergine
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 200 g kokta skalade palsternackor
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 30 g färsk babyspenat
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finskuren dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?