Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Den godaste julsillen

Klassiskt recept på lysande julsill. Kryddpeppar, kryddnejlika, socker och ättika ger den perfekta balansen till din sill. Servera den på ditt julbord eller njut av den tillsammans med kokt potatis, en klick gräddfil och lite gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka ihop lagen i 4 minuter. Låt den svalna.
  2. Skala och skiva löken. Skär sillen i bitar. Varva i en kruka. Häll över den kalla lagen.
  3. Låt det hela stå kallt i 2 dygn före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1 rödlök
Lag
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 svartpeppar
  • 10 krossade/stöttade kryddnejlikor
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB