Den godaste julsillen

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
2
Den godaste julsillen

Klassiskt recept på lysande julsill. Kryddpeppar, kryddnejlika, socker och ättika ger den perfekta balansen till din sill. Servera den på ditt julbord eller njut av den tillsammans med kokt potatis, en klick gräddfil och lite gräslök.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Den godaste julsillen

Ingredienser

4 portioner
4 urvattnade sillfiléer
1 rödlök

Lag

1 dl ättiksprit (12%)
2 dl vatten
2 dl socker
10 kryddpepparkorn
10 svartpeppar
10 krossade/stöttade kryddnejlikor
2 lagerblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Absolut bästa sillen. Gör den till jul och påsk. Lagom söt och lagom stark.

Mona

2005-03-24

Ett gammalt recept, som fortfarande är toppen.

Kurt

2003-01-02

Testa liknande recept

Inlagd örtsill
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasmästarsill
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Paprikasill
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsill
Betyg 2.1 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga