Vegansk Bolognese
Alla gillar väl spaghetti med en riktigt god bolognese? Laga storfavoriten med Pulled Oats och inse att det inte krävs köttfärs för att det ska bli riktigt gott. Toppa en näve färsk basilika som pricken över i!
Ingredienser
4 portioner
300 g äggfri spaghetti
1 stor gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
1/2 morot
1 dl olivolja
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
1 paket pulled oats tomat (à 240 g)
4 msk tomatpuré
2 msk strösocker
2 tärningar grönsaksbuljong
400 g krossade tomater
1/2 kruka basilika
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och i pulled oats.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Recept och bild i samarbete med Gold & Green.
Gör så här
Tips
Toppa gärna din bolognese med lite riven vegansk ost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2834 KJ / 676 kCal
Fett27 g
Salt1.4 g
Kolhydrater77 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använder också Anammas vegofärs istället för . Med en chilifrukt och lite cayennepeppar bland kryddorna blir det perfekt!
Anna
2022-02-12Gör detta minst varannan vecka. Supergott recept! Brukar använda krossade tomater med chili för lite hetta.
Linnea
2021-07-05Bytte ut pulled oats mot anammas veggofärs. Blev supergott, fina smaker :)
Elisabeth
2020-02-15