UNDER 30 MIN | Medel

Vegansk Thai Curry

Vad sägs om en vegansk gryta med thailändska smaker till middag? Mm-mmh! Här kokas potatis, sötpotatis och Pulled Oats upp i krämig kokosmjölk som smaksätts med ingefära och currypaste. Servera med perfekt klibbigt jasminris, ät och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen    
  2. Skala och tärna potatis och sötpotatis. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
  3. Koka potatis och sötpotatis. Stek under tiden lök, vitlök och ingefära i oljan på medelvärme.
  4. När de har fått en fin yta, lägg i potatis, sötpotatis och Pulled Oats. Stek ytterligare några minuter.
  5. Blanda ner currypaste, buljongtärning och kokosmjölk och låt småkoka 2-3 minuter. 
  6. Servera med jasminris och garnera gärna med färsk koriander och chili.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och pulled oats.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Recept och bild i samarbete med Gold & Green.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
  • 1 stor potatis
  • 1/2 liten sötpotatis
  • 1 lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 3 msk olivolja
  • 1 paket pulled oats nude (à 240 g)
  • 2 msk grön currypasta
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
Till garnering
  • färsk koriander
  • hackad chili

Näringsvärde
Per portion

Energi 2613 kJ / 624 kCal