Vegansk Thai Curry

Vad sägs om en vegansk gryta med thailändska smaker till middag? Mm-mmh! Här kokas potatis, sötpotatis och Pulled Oats upp i krämig kokosmjölk som smaksätts med ingefära och currypaste. Servera med perfekt klibbigt jasminris, ät och njut.

Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
1 stor potatis
1/2 liten sötpotatis
1 lök
1 - 2 vitlöksklyftor
ca 2 cm färsk ingefära
3 msk olivolja
1 paket pulled oats nude (à 240 g)
2 msk grön currypasta
1 grönsaksbuljongtärning
400 ml kokosmjölk
Till garnering
färsk koriander
hackad chili
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och pulled oats.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.
Recept och bild i samarbete med Gold & Green.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2613 KJ / 624 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater65 g
Protein26 g
Kommentarer
Med 2 msk currypasta blev rätten nästintill oätlig trots att vi vuxna gillar stark mat. Jag serverade knapetstekt tofu vid sidan om då pulled oats inte finns längre.
Ewa
2023-01-31Minskade curryn till hälften men ändå ganska stark.. så man vet 😉 Vi körde med hälsans kök ”filébitar” istället- grymt bra!
Sophie
2021-01-14