Vegoburgare med Pulled Oats och yoghurtsås

3
0
Vegoburgare med Pulled Oats och yoghurtsås

Hamburgare utan kött? Inga konstigheter! Den här burgaren gör du med Pulled Oats, fetaost, bbq-sås och ägg. Stek tills burgarna är riktigt krispiga och servera med yoghurtsås, sallad, tomat och lök.

Skriv ut
Vegoburgare med Pulled Oats och yoghurtsås

Ingredienser

4 portioner

Vegoburgare

1
paket pulled oats nude (à 240 g)
1
ägg
1 msk
lökpulver
2 dl
ströbröd (2 dl ströbröd motsvarar 100 g)
1 dl
bbq-sås
200 g
smulad fetaost
1/2 dl
olja

Yoghurtsås

1 msk
mynta
ca 10 cm
gurka
saften av 1
lime
1 1/2 dl
grekisk yoghurt
1 dl
majonnäs
1/2 tsk
salt

Till servering

4
hamburgerbröd
-
salladsblad
-
tomatskivor
-
skivad rödlök

För alla

Kontrollera noga innehållet i pulled oats.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt. Kontrollera innehållet i majonnäsen och hamburgerbrödet.

 Recept och bild i samarbete med Gold & Green.

Gör så här

Tips

Värm gärna bröden i stekpannan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3829 KJ / 915 kCal
Fett 53 g
Salt 6 g
Kolhydrater 69 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept