Vegoburgare med Pulled Oats och yoghurtsås

Hamburgare utan kött? Inga konstigheter! Den här burgaren gör du med Pulled Oats, fetaost, bbq-sås och ägg. Stek tills burgarna är riktigt krispiga och servera med yoghurtsås, sallad, tomat och lök.

Ingredienser
4 portioner
Vegoburgare
1 paket pulled oats nude (à 240 g)
1 ägg
1 msk lökpulver
2 dl ströbröd (2 dl ströbröd motsvarar 100 g)
1 dl bbq-sås
200 g smulad fetaost
1/2 dl olja
Yoghurtsås
1 msk mynta
ca 10 cm gurka
saften av 1 lime
1 1/2 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1/2 tsk salt
Till servering
4 hamburgerbröd
salladsblad
tomatskivor
skivad rödlök
För alla
Kontrollera noga innehållet i pulled oats.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och yoghurt. Kontrollera innehållet i majonnäsen och hamburgerbrödet.
Recept och bild i samarbete med Gold & Green.
Gör så här
Tips
Värm gärna bröden i stekpannan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3829 KJ / 915 kCal
Fett53 g
Salt6 g
Kolhydrater69 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer