Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

”Havreotto” – risotto fast med havre

Som namnet avslöjar är detta en risotto utan ris. Gjord på steel cut havre, charlottenlök, Västerbottensost, buljong och stekta champinjoner. God, krämig och smakrik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka löken och bryn den mjuk i olivolja. Tillsätt skivade champinjoner och stek dem på medelvärme till de fått färg. Koka under tiden upp buljongen och ställ åt sidan medan svampen steks.
  2. Koka upp Steel Cut havre med 5 dl av buljongen (för 4 port). Rör om och låt den småkoka på medelvärme och späd med mer buljong när den tjocknar. Salta och peppra efter smak. 
  3. Stek grönkålen på medelvärme i en stekpanna så att den mjuknar och får en frisk grön färg.
  4. Efter drygt fem minuter så är havre-risotton klar. Blanda i lök, champinjon och Västerbottensost och rör om. Häll på mer buljong till önskad konsistens. Strö över grönkål och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med AXA.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 bananschalottenlök
  • 250 g champinjoner
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 3 dl steel cut oats havre
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar
  • 2 dl grönkål
  • olivolja (till stekning)
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!