Vit chokladpaj med Västerbottensost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vit chokladpaj med Västerbottensost

Visste du att Västerbottensost även kan användas till söta desserter? Testa att byta ut den klassiska gräddtårtan eller kladdkakan mot den här magiska chokladpajen som passar året om, toppa bara med säsongens bär och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 paj portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pajskal: Hacka smör, mjöl och socker till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar botten. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Grädda därefter på 175 °C i 7 minuter.
  3. Sänk värmen på ugnen till 150°C.
  4. Fyllning: Koka upp grädden, ta av från värmen och lägg i hackad choklad och riven Västerbottensost. Rör tills det smält och tillsätt mjölk och ägg.
  5. Häll blandningen i formen och grädda på 150°C i ca 25 minuter, tills smeten stelnat.
  6. Till servering: Dekorera med valfria bär och pudra på lite florsocker.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Västerbottensost®

Ingredienser

Portioner: 1 paj
Pajskal
  • 100 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 ägg
Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
Till servering
  • blandade bär t ex jordgubbar, björnbär, hallon, blåbär eller röda vinbär
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan