Västerbottensostpaj med savoykål

5
2
Västerbottensostpaj med savoykål

Har du hungriga gäster vid bordet kan du göra din Västerbottensostpaj ännu matigare – fräs savoykål och blanda i fyllningen. Savoykålen har en angenäm smak som gifter sig fantastiskt väl tillsammans med Västerbottensost!

Västerbottensostpaj med savoykål

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

150 g smör
2 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning

1 silverlök
200 g savoykål
olja
2 1/2 dl riven Västerbottensost
3 ägg
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välja laktosfria produkter av smör och grädde.

Recept och bild i samarbete med Västerbottensost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Kristin

2021-11-28

Otroligt enkel men fantastisk paj! Passar mycket väl till kräftor

Ingrid

2020-08-28

Mycket lite äggstanning. Undrar om det blivit fel i receptet?

Redaktionen ICAse

2020-09-01

Hej Ingrid! Nej, det är inte fel mängder i receptet. "Bara" en lite annorlunda variant på äggstanning med mycket ost. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina