Västerbottensostpaj med savoykål

1
1
Västerbottensostpaj med savoykål

Har du hungriga gäster vid bordet kan du göra din Västerbottensostpaj ännu matigare – fräs savoykål och blanda i fyllningen. Savoykålen har en angenäm smak som gifter sig fantastiskt väl tillsammans med Västerbottensost!

Skriv ut
Västerbottensostpaj med savoykål

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

150 g
smör
2 dl
rågmjöl
1 dl
vetemjöl
2 msk
kallt vatten

Fyllning

1
silverlök
200 g
savoykål
-
olja
2 1/2 dl
riven Västerbottensost
3
ägg
1 dl
vispgrädde
-
salt
-
svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välja laktosfria produkter av smör och grädde.

Recept och bild i samarbete med Västerbottensost.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Ingrid

8/28/2020

Mycket lite äggstanning. Undrar om det blivit fel i receptet?

Redaktionen ICAse

9/1/2020

Hej Ingrid! Nej, det är inte fel mängder i receptet. "Bara" en lite annorlunda variant på äggstanning med mycket ost. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina

Testa liknande recept