Västerbottensostpaj med savoykål
Har du hungriga gäster vid bordet kan du göra din Västerbottensostpaj ännu matigare – fräs savoykål och blanda i fyllningen. Savoykålen har en angenäm smak som gifter sig fantastiskt väl tillsammans med Västerbottensost!
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
150 g smör
2 dl rågmjöl
1 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
1 silverlök
200 g savoykål
olja
2 1/2 dl riven Västerbottensost
3 ägg
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Verkligen inte god! Fyllningen helt ok men botten känns som att tugga sand…
Madeleine
2023-12-18Otroligt enkel men fantastisk paj! Passar mycket väl till kräftor
Kristin
2021-11-28Mycket lite äggstanning. Undrar om det blivit fel i receptet?
Ingrid
2020-08-28Hej Ingrid! Nej, det är inte fel mängder i receptet. "Bara" en lite annorlunda variant på äggstanning med mycket ost. Hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-01