Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Västerbottensostpaj med savoykål

Har du hungriga gäster vid bordet kan du göra din Västerbottensostpaj ännu matigare – fräs savoykål och blanda i fyllningen. Savoykålen har en angenäm smak som gifter sig fantastiskt väl tillsammans med Västerbottensost!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Mixa smör och mjöl i matberedare eller för hand till en smulig massa. Tillsätt vatten och mixa eller knåda ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en ugnsform (ca 24 cm i diameter, för 6 port) och nagga i botten. Låt pajskalet vila i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter och låt det svalna.
  3. Sänk ugnsvärmen till 200°C.
  4. Fyllning: Skölj och strimla silverlöken och savoykålen. Fräs löken i olja. Tillsätt savoykålen och fräs den mjuk. Varva lök, savoykål och 1 1/2 dl riven Västerbottensost i pajskalet (för 6 port).
  5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll över fyllningen.
  6. Toppa med resten av den rivna Västerbottensosten och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välja laktosfria produkter av smör och grädde.

Recept och bild i samarbete med Västerbottensost®

Ingredienser

Portioner: 6
Pajdeg
  • 150 g smör
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 1 silverlök
  • 200 g savoykål
  • olja
  • 2 1/2 dl riven Västerbottensost
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?