Västerbottensostpaj med romröra

19
7
Västerbottensostpaj med romröra

Kärt barn har många namn – Västerbottenostpaj, Västerbottenpaj, Västerbottensostpaj, Westerbottensostpaj, VB-paj m.fl. Visste du att den korrekta benämningen för pajen fylld med den unika, mytomspunna osten är Västerbottensostpaj? Här serveras den med en frisk löjromsröra.

Västerbottensostpaj med romröra

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning

3 ägg
2 dl vispgrädde
150 g riven Västerbottensost
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Romröra

1 fänkål eller gurka (1 fänkål motsvarar ca 1/2 gurka)
1 lime (färskpressad saft)
1 dl löjrom
1 dl crème fraiche
1/2 krm svartpeppar
1 msk finhackad dill

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och crème fraiche.

Recept och bild i samarbete med Västerbottensost®

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Susanne

2021-08-21

Bra recept - lättlagat och mycket gott

Caroline

2020-04-13

Den fick högsta betyg av dottern i påsk! Romröran blev också god till.

Tove

2020-04-10

Varför sätta på ugnen först när degen skall vila 1h?

Redaktionen ICAse

2020-04-14

Hej Tove! Tack för din kommentar. Vi har nu flyttat ner texten om att sätta på ugnen till steg 2. Hälsningar Ulrika