Västerbottensostpaj med romröra
Kärt barn har många namn – Västerbottenostpaj, Västerbottenpaj, Västerbottensostpaj, Westerbottensostpaj, VB-paj m.fl. Visste du att den korrekta benämningen för pajen fylld med den unika, mytomspunna osten är Västerbottensostpaj? Här serveras den med en frisk löjromsröra.
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning
3 ägg
2 dl vispgrädde
150 g riven Västerbottensost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Romröra
1 fänkål eller gurka (1 fänkål motsvarar ca 1/2 gurka)
1 lime (färskpressad saft)
1 dl löjrom
1 dl crème fraiche
1/2 krm svartpeppar
1 msk finhackad dill
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och crème fraiche.
Recept och bild i samarbete med Västerbottensost®
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra recept - lättlagat och mycket gott
Susanne
2021-08-21Den fick högsta betyg av dottern i påsk! Romröran blev också god till.
Caroline
2020-04-13Varför sätta på ugnen först när degen skall vila 1h?
Tove
2020-04-10Hej Tove! Tack för din kommentar. Vi har nu flyttat ner texten om att sätta på ugnen till steg 2. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-04-14