UNDER 30 MIN | Medel

Vårsallad med sparris

Sparris är vårigt och festligt. Med ost och ärtskott blir denna sallad matig och fräsch. Börja med att skala den varsamt, och sedan koka den försiktigt på svag värme. Varva sparrisen med osten och ärtskotten och lägg upp snyggt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala sparrisen försiktigt, börja alldeles under knoppen. Skär av den nedersta träiga delen.
  2. Koka upp vatten så att det precis når över sparrisen, salt och smör- och rapsolja i en vid kastrull. Lägg ner sparrisen och låt den koka på svag värme 4-6 minuter. Ta upp sparrisen, spola av den i kallt vatten och låt den rinna av.  
  3. Skär osten i små tärningar. Hit kan man förbereda.
  4. Varva sparrisen med ost och ärtskott på ett uppläggningsfat.
  5. Dressing: Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör & rapsolja mot mjölkproteinfritt matfett och olja. Byt ut osten mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg färsk vit sparris
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk smör & rapsolja
  • 150 g herrgårdsost
  • 100 g ärtskott eller solrosskott
Dressing
  • 3 msk smör & rapsolja
  • 1 1/2 tsk flingsalt
  • 1 1/2 krm svartpeppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 469 kJ / 112 kCal