Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ljummen grekisk sallad med matvete och oreganovinägrette

Ljummen grekisk sallad med matvete och oreganodressing är en matig sallad där de välbekanta ingredienserna feta, oliver, lök och tomat får sällskap med det näringsrika matvetet. Servera den smakrika salladen ljummen så blommar smakerna ut extra fint.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala löken och skär bort roten. Skär löken i tunna fina klyftor. Skala och dela gurkan på längden, kärna ur den och skär sedan gurkan i grova tärningar.
  3. Repa bladen från oreganon och blanda dem med vinägern.
  4. Stek löken i olivoljan i en stekpanna tills den är mjuk. Vänd ner gurka, tomater och oreganodressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg ut mathavren på ett fat, toppa med mangoldskott, grönsakerna och oliverna. Smula över fetaosten.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost eller tofu.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner matvete
  • 2 silverlökar
  • 1 liten gurka
  • 1 kruka oregano
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 250 g babyplommontomater
  • salt och svartpeppar
  • 65 g röda mangoldskott
  • 1 dl kalamataoliver
  • 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2037 kJ / 487 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept