Ljummen grekisk sallad med matvete och oreganovinägrette
Ljummen grekisk sallad med matvete och oreganodressing är en matig sallad där de välbekanta ingredienserna feta, oliver, lök och tomat får sällskap med det näringsrika matvetet. Servera den smakrika salladen ljummen så blommar smakerna ut extra fint.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner matvete
2 silverlökar
1 liten gurka
1 kruka oregano
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
250 g babyplommontomater
salt
svartpeppar
65 g röda mangoldskott
1 dl kalamataoliver
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2037 KJ / 487 kCal
Fett23 g
Salt1.27 g
Kolhydrater45 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och snabblagad rätt! Vi hade kornris istället för mathavre och romansallad istället för mangold. Vi hade även en färsk gul lök och valde att skiva den tunt och inte steka grönsakerna. När man blandar allt med nykokt mathavre/kornris så blir det ljummet ändå. Mycket gott och mätta blev vi!
Anna
2023-08-23Ska prova verkar gott,om man vill ha salladen lite mera matig kan man ju ha lite grillade kycklingbitar till
Anne-charlotte
2015-03-09