Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vårrullar med sötsur dipp

Det här är asiatisk husmanskost som passar både stora och små. Vårrullar kan vara fyllda med grönsaker eller kött men just dessa innehåller en färs av kyckling samt rikligt med grönsaker som morot och sockerärter. Till vårrullarna serveras en god sötsur dippsås med viss hetta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt böngroddarna rinna av. Skala och skär löken i tunna strimlor. Skala och grovriv morötterna. Strimla sockerärterna tunt.
  3. Lägg hälften av morötterna i en skål. Häll på en dressing av vinäger, 1 msk olja, salt och peppar.
  4. Bryn färsen i 1 msk olja i en stor stekpanna. Tillsätt lök, sockerärter och resten av morötterna. Låt fräsa ca 5 minuter. Blanda i böngroddar och soja. Krydda med peppar.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Pensla kanterna på 1 filodegsark med resten av oljan. Vik ihop på mitten och lägg med kortsidan mot dig. Pensla kanterna igen. Lägg ca 1 dl färsröra längs nedre delen, men spara en kant på ca 2 cm nedtill och på sidorna. Vik in långsidorna. Rulla ihop till en rulle. Upprepa tills fyllning och ark tar slut.
  7. Lägg filodegsrullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Gör såsen under tiden.
  8. Sötsur dippsås: Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda skal och saft med hoisinsås, sambal oelek, soja och sesamfrön i en skål.
  9. Servera filodegsrullarna med råkostsalladen, ris och dippsåsen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen. Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
Vårrullar
  • 4 port ris, gärna jasminris
  • 280 g böngroddar
  • 1 rödlök
  • ca 300 g morötter
  • 75 g sockerärtor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 400 g kycklingfärs
  • 2 msk japansk soja
  • 270 g filodeg
  • bakplåtspapper
  • 1 msk sesamfrön
Sötsur dippsås
  • 1 lime
  • 1 dl hoisinsås
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk sesamfrön
Till servering
  • 100 g råkostsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3132 kJ / 751 kCal