Vårrullar med sötsur dipp

363
9
Vårrullar med sötsur dipp

Det här är asiatisk husmanskost som passar både stora och små. Vårrullar kan vara fyllda med grönsaker eller kött men just dessa innehåller en färs av kyckling samt rikligt med grönsaker som morot och sockerärter. Till vårrullarna serveras en god sötsur dippsås med viss hetta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012

Vårrullar med sötsur dipp

Ingredienser

4 portioner

Vårrullar

4 port ris, gärna jasminris
280 g böngroddar
1 rödlök
ca 300 g morötter
75 g sockerärtor
2 tsk vitvinsvinäger
2 1/2 msk olja
salt och peppar
ca 400 g kycklingfärs
2 msk japansk soja
270 g filodeg
bakplåtspapper
1 msk sesamfrön

Sötsur dippsås

1 lime
1 dl hoisinsås
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk japansk soja
1 msk sesamfrön

Till servering

100 g råkostsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på hoisinsåsen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

363

Kommentarer

Rebecca

2022-02-07

Hela familjen älskade det! Maken sa att det var det godaste han ätit i år!

Linda

2021-05-02

Mycket gott! Blev frasigt och gott, även med filodeg! Gjorde de flesta i halv storlek (delade ark i två och gjorde sen likadant).

Maria

2020-10-20

Gott men lite mindre lime i hoisinsåsen vore bra. Och riset behövdes inte, ta hellre lite mer sallad.

Näringsvärde per portion

Energi 3281 KJ / 781 kCal
Fett 18 g
Salt 5.2 g
Kolhydrater 113 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden