Vårrullar med sötsur dipp
Det här är asiatisk husmanskost som passar både stora och små. Vårrullar kan vara fyllda med grönsaker eller kött men just dessa innehåller en färs av kyckling samt rikligt med grönsaker som morot och sockerärter. Till vårrullarna serveras en god sötsur dippsås med viss hetta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2012
Ingredienser
4 portioner
Vårrullar
4 port ris, gärna jasminris
280 g böngroddar
1 rödlök
ca 300 g morötter
75 g sockerärtor
2 tsk vitvinsvinäger
2 1/2 msk olja
salt
peppar
ca 400 g kycklingfärs
2 msk japansk soja
270 g filodeg
bakplåtspapper
1 msk sesamfrön
Sötsur dippsås
1 lime
1 dl hoisinsås
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk japansk soja
1 msk sesamfrön
Till servering
100 g råkostsallad
Gör så här
Gör så här- texten är avsedd för 4 portioner
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3281 KJ / 781 kCal
Fett18 g
Salt5.2 g
Kolhydrater113 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hela familjen älskade det! Maken sa att det var det godaste han ätit i år!
Rebecca
2022-02-07Mycket gott! Blev frasigt och gott, även med filodeg! Gjorde de flesta i halv storlek (delade ark i två och gjorde sen likadant).
Linda
2021-05-02Gott men lite mindre lime i hoisinsåsen vore bra. Och riset behövdes inte, ta hellre lite mer sallad.
Maria
2020-10-20