Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Persikovårrulle

En förtjusande nykomling på dessertbordet! De krispiga rullarna ger varje tugga en hint av stjärnanis och kanel. Persikovårrullarna serverar du tillsammans med en uppfriskande smoothie eller iskall gräddglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sila av persikolagen från burken. Koka den med stjärnanis och kanel i ca 20 minuter. Låt lagen svalna. Häll lagen över persikorna och låt dem stå och dra i 5-6 timmar.
  2. Fyll en kastrull till 1/4 med rapsolja. Hetta upp oljan till ca 190°C.
  3. Tärna persikorna och fördela på filodegsarken. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Rulla ihop till fyra vårrullar. Fritera vårrullarna gyllene i ca 1 minut. Låt rinna av på hushållspapper. Servera till en smoothie eller vaniljglass.

För alla

Kontrollera innehållet i filodegen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg. Servera med laktosfri glass eller smootie.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Servera med mjölkproteinfri glass eller smoothie.
Gör äggfri: uteslut äggpenslingen och servera med äggfri glass eller smoothie.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 konserverade persikor
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 4 blad filodeg ca 15x15 cm
  • 1 ägg
  • ca 10 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?