Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vårrullar med kål och ingefära

Underbart goda, hemmagjorda vårrullar med en smakrik fyllning bestående av böngroddar, het, aromatisk ingefära och strimlad råkost. Servera de gyllenstekta vårrullarna med krispig isbergssallad, ris och krämigt, len avokado. Pressa över den friska limesaften och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina filodegen enligt instruktionen på förpackningen om fryst används.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Vårrullar: Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefäran. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek lök, vitlök, råkostsallad och groddar 5–7 minuter tills det mjuknat. Tillsätt ingefära, chili och soja och stek ytterligare någon minut. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Vik filodegsarken på mitten så att arken blir dubbla. Lägg ca 1 dl fyllning längst ner på kortsidan av varje ark, vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Grädda i övre delen av ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
  7. Till servering: Strimla salladen. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur och klyfta avokadoköttet. Dela limen.
  8. Servera vårrullarna med sallad, avokado, ris och pressad lime.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på filodegen.
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Tips

Servera gärna rätten med japansk soja och sweet chilisås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (gärna basmati)
Vårrullar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk färsk riven ingefära
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 275 g råkostsallad
  • 180 g böngroddar
  • 3 msk japansk soja
  • salt och peppar
  • 8 ark filodeg
  • olja
Till servering
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 2 avokador
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2804 kJ / 670 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept