Vårrullar med kål och ingefära

44
4 Klimatsmart
Vårrullar med kål och ingefära

Underbart goda, hemmagjorda vårrullar med en smakrik fyllning bestående av böngroddar, het, aromatisk ingefära och strimlad råkost. Servera de gyllenstekta vårrullarna med krispig isbergssallad, ris och krämigt, len avokado. Pressa över den friska limesaften och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Vårrullar med kål och ingefära

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna basmati)

Vårrullar

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk färsk riven ingefära
1 röd chili
1 msk olja
275 g råkostsallad
180 g böngroddar
3 msk japansk soja
salt och peppar
8 ark filodeg
olja

Till servering

1/2 isbergssalladshuvud
2 avokador
1 lime

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på filodegen.
Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Servera gärna rätten med japansk soja och sweet chilisås.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Jenny

2022-01-17

Roligt att göra tillsammans med familjen. Resultatet blev väldigt bra. Supergott.

Robert

2020-07-30

Vi la till lite räkor och lite curry, det piffade till det lite extra. Vi skippade riset och salladen, gick lika bra;-)

Redaktionen ICAse

2020-07-31

Hej Robert! Kul att utveckla receptet på detta sättet. Hälsningar Michelle

Carl

2020-07-28

Vad är råkostsallad? Jag rev kålrot, rotselleri och morot. Använde vårrulleblad i stället för filodeg och tillagade i fritiden.

Redaktionen ICAse

2020-08-06

Hej Carl! Ursäkta sent svar. Vi har en färdigprodukt i påse som heter råkostsallad, finns hyllan bland alla salladspåsar på ICA. Hoppas att du gillade vårrullarna! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2804 KJ / 670 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 102 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden