Vårrullar med kål och ingefära
Underbart goda, hemmagjorda vårrullar med en smakrik fyllning bestående av böngroddar, het, aromatisk ingefära och strimlad råkost. Servera de gyllenstekta vårrullarna med krispig isbergssallad, ris och krämigt, len avokado. Pressa över den friska limesaften och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
Vårrullar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk färsk riven ingefära
1 röd chili
1 msk olja
275 g råkostsallad
180 g böngroddar
3 msk japansk soja
salt
peppar
8 ark filodeg
olja
Till servering
1/2 isbergssalladshuvud
2 avokador
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 670 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater102 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man frysa dom
Susanne
2024-04-29Hej Susanne! Tyvärr blir rullarna väldigt blöta och mjuka om man fryser dom, så det rekommenderar vi inte. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-30Roligt att göra tillsammans med familjen. Resultatet blev väldigt bra. Supergott.
Jenny
2022-01-17Vi la till lite räkor och lite curry, det piffade till det lite extra. Vi skippade riset och salladen, gick lika bra;-)
Robert
2020-07-30Hej Robert! Kul att utveckla receptet på detta sättet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-31