Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Chilibönsås

Chilibönsås är en kinesisk sås med stark smak som fungerar som grund i många kinesiska rätter. En variant på chilibönsåsen är denna med bland annat sambal oelek, hoisinsås och fisksås som du kan göra själv i hemmet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Här ett försök att efterlikna originalet: blanda sambal oelek med svartbön-sås, hoisinsås, och asiatisk fisksås.

Tips

Chilibönsås är en mycket vanlig sås i Kina som bara går att köpa i specialbutiker i Sverige.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 burk sambal oelek (à 200 g)
  • 1 påse svartbön-sås (à 150 g)
  • 1 msk hoisinsås
  • 1 tsk asiatisk fisksås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?