Laxburgare med salsa och rostad morot
![Laxburgare med salsa och rostad morot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228727/cf_259/laxburgare_med_salsa_och_rostad_morot.jpg)
Snabblagad och smakrik fiskmåltid. Till laxburgarna serveras ugnsbakade potatisklyftor och morötter samt den krispiga kålen pak choi. Servera laxburgarna med frisk och kryddig salsa av mango och ananas.
![Laxburgare med salsa och rostad morot](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_228727/cf_259/laxburgare_med_salsa_och_rostad_morot.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 bakpotatisar (à ca 300 g)
500 g morötter (gärna små)
1 msk olja
salt
svartpeppar
2 förp laxburgare (à 220 g)
250 g pak choi
1 förp salsasås (gärna med mango, papaya & ananas, à 220 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i burgarna.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1974 KJ / 471 kCal
Fett24 g
Salt2.4 g
Kolhydrater40 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer