Laxburgare med salsa och rostad morot
Snabblagad och smakrik fiskmåltid. Till laxburgarna serveras ugnsbakade potatisklyftor och morötter samt den krispiga kålen pak choi. Servera laxburgarna med frisk och kryddig salsa av mango och ananas.
Ingredienser
4 portioner
2 bakpotatisar (à ca 300 g)
500 g morötter (gärna små)
1 msk olja
salt
svartpeppar
2 förp laxburgare (à 220 g)
250 g pak choi
1 förp salsasås (gärna med mango, papaya & ananas, à 220 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1974 KJ / 471 kCal
Fett24 g
Salt2.4 g
Kolhydrater40 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer