Nudlar med sojaomelett och spetspaprika

5
3 Klimatsmart
Nudlar med sojaomelett och spetspaprika

Lika god att äta som den är vacker att titta på! Servera en sojasmakande omelett till din nudelsallad, och häll över den magiska dressingen med smaker av honung, chili och lime. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2021

Nudlar med sojaomelett och spetspaprika

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1 lime
1 röd peppar (chili)
2 msk japansk soja
2 tsk honung
1 msk olja

Nudlar

4 port risnudlar
200 g bellaverde (broccoli)
200 g röd spetspaprika
ca 200 g rättika
1/2 förp koriander (à 20 g)
1 förp färska böngroddar (à 180 g)

Omelett

8 ägg
1 1/2 msk japansk soja
1 msk olja

Till servering

2 hjärtsallad
2 msk sesamfrö

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.



Gör så här

Tips

Servera gärna lite sweet chilisås till.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Lina

2021-11-21

Extremt trist och smaklös rätt, hoppas vi slipper återse den i vegokassen

Sara

2021-11-18

Gott och fräscht, men behövde mer kryddor.

Göran

2021-11-16

Smaklös rätt, behöver mycket mer lime och kanske fisksås för att komma någon vart. Också märkliga proportioner, blir typ tjugo omeletter men knappt tre portioner nudlar..

Näringsvärde per portion

Energi 2214 KJ / 529 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept