Nudlar med sojaomelett och spetspaprika
Lika god att äta som den är vacker att titta på! Servera en sojasmakande omelett till din nudelsallad, och häll över den magiska dressingen med smaker av honung, chili och lime. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2023
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 lime
1 röd peppar (chili)
2 msk japansk soja
2 tsk honung
1 msk olja
Nudlar
4 port risnudlar
200 g bellaverde (broccoli)
200 g röd spetspaprika
ca 200 g rättika
1/2 förp färsk koriander (à 20 g)
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
Omelett
8 ägg
1 1/2 msk japansk soja
1 msk olja
Till servering
2 hjärtsallad
2 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2214 KJ / 529 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt tråkig rätt och för omständigt för resultatet.
Signe
2022-03-22Jättegott och fräscht! Mycket skalande och strimlande men så gott. Asiatiska smaker. Sparrisbroccoli och omelett perfekta tillbehör!
Ulla-britt
2022-02-10Extremt trist och smaklös rätt, hoppas vi slipper återse den i vegokassen
Lina
2021-11-21