Portabelloteriyaki med rostad pak choi

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
3Klimatsmart
Portabelloteriyaki med rostad pak choi

Stopp och belägg; varför har vi inte bjudit på detta tidigare? Härligt kryddad och stekt portabellosvamp får ligga och puttra i en teriyakimarinad, och här tänker du nog att vi är hemma för kvällen, men icke! Rostad pak choi ihop med salladslök och sesamfrön blir måltidens huvudskådespelare, och vi hoppas du njuter av middagen!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023

Portabelloteriyaki med rostad pak choi

Ingredienser

4 portioner
2 förp portabellasvamp (à 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk olja
4 port ris
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g pak choi
1 msk olja
salt
peppar
1 msk sesamfrö
150 ml teriyakimarinad
4 ägg
1/2 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott! Och lättlagat med :)

Isabelle

2021-05-08

Riktigt gott!

Daniel

2021-05-06

Supergott och smidigt!

Sara

2021-05-03

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 511 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein16 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerad portabello med borlottibönor och nötter
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med teriyaki, sesamfrö och pak choi
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårrullar med sojadipp
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsomelett med japanska influenser
Betyg 2.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med krämiga morötter
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga