Portabelloteriyaki med rostad pak choi

10
3 Klimatsmart
Portabelloteriyaki med rostad pak choi

Stopp och belägg; varför har vi inte bjudit på detta tidigare? Härligt kryddad och stekt portabellosvamp får ligga och puttra i en teriyakimarinad, och här tänker du nog att vi är hemma för kvällen, men icke! Rostad pak choi ihop med salladslök och sesamfrön blir måltidens huvudskådespelare, och vi hoppas du njuter av middagen!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Portabelloteriyaki med rostad pak choi

Ingredienser

4 portioner
2 förp portabellasvamp (à 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk olja
4 port ris
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g pak choi
1 msk olja
salt
peppar
1 msk sesamfrö
150 ml teriyakimarinad
4 ägg
1/2 msk olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i marinaden.
Innehåller ägg.Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Isabelle

2021-05-08

Fantastiskt gott! Och lättlagat med :)

Daniel

2021-05-06

Riktigt gott!

Sara

2021-05-03

Supergott och smidigt!

Näringsvärde per portion

Energi 2140 KJ / 511 kCal
Fett 16 g
Salt 2 g
Kolhydrater 75 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept