Portabelloteriyaki med rostad pak choi
Stopp och belägg; varför har vi inte bjudit på detta tidigare? Härligt kryddad och stekt portabellosvamp får ligga och puttra i en teriyakimarinad, och här tänker du nog att vi är hemma för kvällen, men icke! Rostad pak choi ihop med salladslök och sesamfrön blir måltidens huvudskådespelare, och vi hoppas du njuter av middagen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
2 förp portabellasvamp (à 200 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 msk olja
4 port ris
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g pak choi
1 msk olja
salt
peppar
1 msk sesamfrö
150 ml teriyakimarinad
4 ägg
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 511 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott! Och lättlagat med :)
Isabelle
2021-05-08Riktigt gott!
Daniel
2021-05-06Supergott och smidigt!
Sara
2021-05-03