Vårrullar med dubbla dippsåser
Utan att behöva spendera hela kvällen i köket bjuder vi härmed på en snabblagad men lite lyxigare rätt! Vårrullarna sköter sig själv i ugnen, ris kokas på spisen, och du får lite tid över att svänga ihop två dippsåser. Vilken blir din favorit?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
8 vårrullar gärna vego (à 800 g)
Sojadipp
1 citron
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrö
1 1/2 msk japansk soja
Chilidipp
2 dl lätt crème fraiche
3 msk sweet chilisås
salt
Till servering
1 röd paprika
150 g snackmorötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3090 KJ / 748 kCal
Fett27 g
Salt4.4 g
Kolhydrater104 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Servera japansk soja till, så blir det perfekt
Bo arne
2021-12-13Nja! Tur att såserna förhöjde rätten! Men det gick fort att göra i ordning vilket var tacksamt efter en lång dag med skola och jobb!
Anna
2021-08-20Ingen favorit hos oss, vårrullarna var rätt smaklösa.
Jennie
2021-08-19