Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vårrulle med bönsallad och sesamdipp

Serverad på bönsallad blir vårrullarna ett spännande inslag i köket. Rödlök, bönor och cocktailtomater passar utmärkt med de övriga kryddorna. Sesamdippen innehåller fräscha smaker som crème fraiche, sesamfrön och ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga vårrullarna enligt förpackningens anvisning.
  2. Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skala och hacka löken. Skölj tomaterna och skär dem i halvor. Blanda samman bönor, lök och tomater.
  3. Rör ihop citronsaft, olja, salt och peppar. Ringla dressingen över bönsalladen. Skölj och hacka persiljan och strö den över salladen. 
  4. Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna tills de är ljusbruna. Låt dem kallna. 
  5. Blanda crème fraiche med de rostade sesamfröna och sojan. Smaka av med ingefära, socker och salt.
  6. Servera bönsalladen och dippsåsen till vårrullarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på vårrullarna, de kan innehålla gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt crème fraiche mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner vårrullar
  • 2 burkar röda bönor (à 400 g)
  • 1 liten rödlök
  • 250 g cocktailtomater
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • persilja
Dipp
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1 tsk råsocker
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?