Vårrulle med bönsallad och sesamdipp

Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
3
Vårrulle med bönsallad och sesamdipp

Serverad på bönsallad blir vårrullarna ett spännande inslag i köket. Rödlök, bönor och cocktailtomater passar utmärkt med de övriga kryddorna. Sesamdippen innehåller fräscha smaker som crème fraiche, sesamfrön och ingefära.

Vårrulle med bönsallad och sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
4   portioner vårrullar
2   burkar röda bönor (à 400 g)
1   liten rödlök
250 g  cocktailtomater
3 msk  pressad citronsaft
1 msk  olja
salt och peppar
persilja

Dipp

2 msk  sesamfrön
1 dl  lätt crème fraiche
1 msk  ljus soja
1 msk  färskriven ingefära
1 tsk  råsocker
1 krm  salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på vårrullarna, de kan innehålla gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt crème fraiche mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Dippen är kalasgod!

Kristoffer

2008-03-20

Jag bytte ut tomaterna mot gurka i bönröran. Det gick bra också. Blanda in lite rivet kokos över salladen för en känsla av Indien.

Bani

2007-03-27

Bönsalladen var ganska trist. Var försiktig med ingefäran i såsen, hälften hade nog räckt.

Åsa

2007-02-27

Testa liknande recept

Vårrullar med limedipp och solrosskott
Betyg 2.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hallonlemonad
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ananastarte tatin med lime och kokos
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pinjenötter med lavendel
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamelliserad saffransgröt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad mandelmüsli
Betyg 2.8 av 5.
60 personer har röstat
Under 45 min att tillaga