Vårrulle med bönsallad och sesamdipp
Serverad på bönsallad blir vårrullarna ett spännande inslag i köket. Rödlök, bönor och cocktailtomater passar utmärkt med de övriga kryddorna. Sesamdippen innehåller fräscha smaker som crème fraiche, sesamfrön och ingefära.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner vårrullar
2 burkar röda bönor (à 400 g)
1 liten rödlök
250 g cocktailtomater
3 msk pressad citronsaft
1 msk olja
salt och peppar
persilja
Dipp
2 msk sesamfrön
1 dl lätt crème fraiche
1 msk ljus soja
1 msk färskriven ingefära
1 tsk råsocker
1 krm salt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på vårrullarna, de kan innehålla gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt crème fraiche mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dippen är kalasgod!
Kristoffer
2008-03-20Jag bytte ut tomaterna mot gurka i bönröran. Det gick bra också. Blanda in lite rivet kokos över salladen för en känsla av Indien.
Bani
2007-03-27Bönsalladen var ganska trist. Var försiktig med ingefäran i såsen, hälften hade nog räckt.
Åsa
2007-02-27