Chokladbaklava
Frasig, söt och maffigt chokladig. Denna baklava är en riktig goding. Kom ihåg att skära chokladbaklavan i rutor innan du sätter in den i ugnen - då blir den perfekt frasig.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
30 bitar
100 g smör
1 paket kyld filodeg (à 250 g)
smör till formen
1/2 dl flytande honung (eller ljus sirap)
Fyllning
250 g hasselnötskräm (av nutellatyp)
100 g blandade nötter (t ex hassel-, pistage- och valnötter)
1/2 dl flytande honung (eller ljus sirap)
Gör så här
Så här gör du-texten är avsedd för ca 30 bitar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är baserat på per bit.
Energi561 KJ / 134 kCal
Fett8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Kommentarer
Verkar gott och enkelt för att vara Baklava. Men var är chokladen ??? Den finns inte med i "Ingedienslistan" eller under "Gör så här". Men den heter Chokladbaklava och det står att den är "maffigt chokladig". Låter så spännande med choklad i, men hur och vilken sort är bäst ???
Kristina
2021-08-15Jättegott!
Mustafa
2018-01-26