Chokladbaklava

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
2
Chokladbaklava

Frasig, söt och maffigt chokladig. Denna baklava är en riktig goding. Kom ihåg att skära chokladbaklavan i rutor innan du sätter in den i ugnen - då blir den perfekt frasig.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Chokladbaklava

Ingredienser

30 bitar
100 g  smör
1   paket kyld filodeg (à 250 g)
smör till formen
1/2 dl  flytande honung (eller ljus sirap)

Fyllning

250 g  hasselnötskräm (av nutellatyp)
100 g  blandade nötter (t ex hassel-, pistage- och valnötter)
1/2 dl  flytande honung (eller ljus sirap)

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Näringsvärdet är baserat på per bit.

Gör så här

Så här gör du-texten är avsedd för ca 30 bitar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Verkar gott och enkelt för att vara Baklava. Men var är chokladen ??? Den finns inte med i "Ingedienslistan" eller under "Gör så här". Men den heter Chokladbaklava och det står att den är "maffigt chokladig". Låter så spännande med choklad i, men hur och vilken sort är bäst ???

Kristina

2021-08-15

Jättegott!

Mustafa

2018-01-26

Näringsvärde per portion

Energi561 KJ / 134 kCal
Fett8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Enkel baklava
Betyg 4.2 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cigarah bureyi-ostrullar
Betyg 3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostrullar på filodeg 
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färskostrullar med honung och frukt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filodegsrullar med prästost
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Filodegsknyten med tapenade
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 45 min att tillaga