Chokladbaklava

11
2
Chokladbaklava

Frasig, söt och maffigt chokladig. Denna baklava är en riktig goding. Kom ihåg att skära chokladbaklavan i rutor innan du sätter in den i ugnen - då blir den perfekt frasig.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Chokladbaklava

Ingredienser

30 bitar
100 g smör
1 paket kyld filodeg (à 250 g)
smör till formen
1/2 dl flytande honung (eller ljus sirap)

Fyllning

250 g hasselnötskräm (av nutellatyp)
100 g blandade nötter (t ex hassel-, pistage- och valnötter)
1/2 dl flytande honung (eller ljus sirap)

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Näringsvärdet är baserat på per bit.

Gör så här

Så här gör du-texten är avsedd för ca 30 bitar.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Kristina

2021-08-15

Verkar gott och enkelt för att vara Baklava. Men var är chokladen ??? Den finns inte med i "Ingedienslistan" eller under "Gör så här". Men den heter Chokladbaklava och det står att den är "maffigt chokladig". Låter så spännande med choklad i, men hur och vilken sort är bäst ???

Mustafa

2018-01-26

Jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 561 KJ / 134 kCal
Fett 8 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 13 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden