Vårrullar med kål och ingefära

Underbart goda, hemmagjorda vårrullar med en smakrik fyllning bestående av böngroddar, het, aromatisk ingefära och strimlad råkost. Servera de gyllenstekta vårrullarna med krispig isbergssallad, ris och krämigt, len avokado. Pressa över den friska limesaften och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2017

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati)
Vårrullar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk färsk riven ingefära
1 röd chili
1 msk olja
275 g råkostsallad
180 g böngroddar
3 msk japansk soja
salt
peppar
8 ark filodeg
olja
Till servering
1/2 isbergssalladshuvud
2 avokador
1 lime
Gör så här
00:07:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 670 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater102 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den blev besk och stark. Försökte balansera med lime saft men hjälpte ingen.
Asaf
2025-06-23Går det lika bra att fritera vårrullarna? Iså fall, vilken temperatur rekommenderar ni?
Elisa
2025-03-29Hej Elisa! Det kommer fungera att fritera. Då behöver du pensla kanterna på filodegen med äggula så att vårrullen limmas ihop. Jag skulle fritera dem på 160-170 grader. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-31Kan man frysa dom
Susanne
2024-04-29Hej Susanne! Tyvärr blir rullarna väldigt blöta och mjuka om man fryser dom, så det rekommenderar vi inte. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-04-30