Rispappersvårrullar med ingefärsdipp
Fräscha asiatiska vårrullar som fylls med morötter, gurka, tofu och koriander. Innan rullarna viks ihop toppas grönsakerna med en sojamajonnäs som gör att vårrullen blir lite krämigare inuti. Servera med en dipp med smak av soja, chili och ingefära.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
Ris
4 port ris
Dipp
1 röd peppar
1 msk riven ingefära
1 msk olja
2 msk japansk soja
1 msk färskpressad limejuice
Sojamajonnäs
1 dl majonnäs
1/2 msk japansk soja
Vårrulle
2 morötter
1 gurka
270 g tofu
2 avokador
1/2 förp salladslök (à 125 g)
180 g färska böngroddar
1 kruka koriander
12 ark rispapper
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2749 KJ / 655 kCal
Fett39 g
Salt3.6 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippade själv majonäsen och marinerade istället tofun i en extra omgång av dippen innan servering. Det blev väldigt bra.
Maud
2020-10-25De som säger att man inte blir mätt på vegetariskt (att det bara är sallad) pröva detta! Inte bara supergott utan det tillkommer även härliga samtal och god stämning. Plocka på vad man vill och dippa så mkt man orkar. Bästa tipset att få umgås med stora som små! Högsta betyg!
Christina
2016-07-06Vi provade detta med nötfärs kryddad med soja, vitlök och ingefära istället för tofu och hade lite andra grönsaker i. Vi tycket det var en annorlunda rätt och det blev väldigt gott. Dock gjorde vi misstaget att ha för mycket fyllning i rullarna och sedan la de på varandra vilket resulterade i att papprena fastnade i varandra och gjorde hål.
Sophia
2016-03-06