Rispappersvårrullar med ingefärsdipp

Betyg 3.3 av 5.
318 personer har röstat
7
Rispappersvårrullar med ingefärsdipp

Fräscha asiatiska vårrullar som fylls med morötter, gurka, tofu och koriander. Innan rullarna viks ihop toppas grönsakerna med en sojamajonnäs som gör att vårrullen blir lite krämigare inuti. Servera med en dipp med smak av soja, chili och ingefära.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Rispappersvårrullar med ingefärsdipp

Ingredienser

4 portioner

Ris

4   port ris

Dipp

1   röd peppar
1 msk  riven ingefära
1 msk  olja
2 msk  japansk soja
1 msk  färskpressad limejuice

Sojamajonnäs

1 dl  majonnäs
1/2 msk  japansk soja

Vårrulle

2   morötter
1   gurka
270 g  tofu
2   avokador
1/2   förp salladslök (à 125 g)
180 g  färska böngroddar
1   kruka koriander
12   ark rispapper

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt dippen med lite sesamolja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
318 personer har röstat

Kommentarer

Skippade själv majonäsen och marinerade istället tofun i en extra omgång av dippen innan servering. Det blev väldigt bra.

Maud

2020-10-25

De som säger att man inte blir mätt på vegetariskt (att det bara är sallad) pröva detta! Inte bara supergott utan det tillkommer även härliga samtal och god stämning. Plocka på vad man vill och dippa så mkt man orkar. Bästa tipset att få umgås med stora som små! Högsta betyg!

Christina

2016-07-06

Vi provade detta med nötfärs kryddad med soja, vitlök och ingefära istället för tofu och hade lite andra grönsaker i. Vi tycket det var en annorlunda rätt och det blev väldigt gott. Dock gjorde vi misstaget att ha för mycket fyllning i rullarna och sedan la de på varandra vilket resulterade i att papprena fastnade i varandra och gjorde hål.

Sophia

2016-03-06

Näringsvärde per portion

Energi2749 KJ / 655 kCal
Fett39 g
Salt3.6 g
Kolhydrater55 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Silkestofu med tångkaviar, koriander och picklad rödlök
Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetslatte
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetspannkaka
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordnötsbiffar i libabröd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bowl med rödbetshummus och tempeh
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterade vietnamesiska vårrullar med tofu
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga