Kotlett med nudlar och kimchimajonnäs
För att sätta lite extra krydda på denna kotlett serveras den med en majonnäs som fått blandats med den koreanska kålsalladen kimchi! För att balansera upp hettan serveras det även kokta risnudlar och krispiga ärtskott. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022
Ingredienser
2 portioner
200 g kimchi (syrad salladskål)
1/2 dl majonnäs
2 benfria fläskkotletter (à 150 g)
2 tsk olja
salt
peppar
2 port risnudlar
1 lime
1 tsk olja
1/2 förp gräslök (à 20 g)
1/2 msk sesamfrö
1 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 623 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater61 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Förvånansvärt gott och fräscht. Jag strimlade köttet innan jag stekte det, på så sätt blir det ännu lite mer asiatiskt och lite lättare att äta med pinnar.
Anne
2022-03-02