Kotlett med nudlar och kimchimajonnäs

3
1
Kotlett med nudlar och kimchimajonnäs

För att sätta lite extra krydda på denna kotlett serveras den med en majonnäs som fått blandats med den koreanska kålsalladen kimchi! För att balansera upp hettan serveras det även kokta risnudlar och krispiga ärtskott. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Kotlett med nudlar och kimchimajonnäs

Ingredienser

2 portioner
200 g kimchi (syrad salladskål)
1/2 dl majonnäs
2 benfria fläskkotletter (à 150 g)
2 tsk olja
salt
peppar
2 port risnudlar
1 lime
1 tsk olja
1/2 förp gräslök (à 20 g)
1/2 msk sesamfrö
1 ask ärtskott (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda i lite rostade sesamfrön i kimchimajonnäsen. Har du inte ärtskott så går det bra med t ex solrosskott.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Anne

2022-03-02

Förvånansvärt gott och fräscht. Jag strimlade köttet innan jag stekte det, på så sätt blir det ännu lite mer asiatiskt och lite lättare att äta med pinnar.

Näringsvärde per portion

Energi 2627 KJ / 623 kCal
Fett 31 g
Salt 4 g
Kolhydrater 61 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden