Sesambakad lax med nudelsallad

En fräsch nudelsallad blir kvällens rätt, perfekt tillbehör till ugnsbakad lax som får en härlig yta tack vare sesamfröna. Till det serveras en sås som består av majonnäs och japansk soja. Många härliga smaker och riktigt smarrigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2023

Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
salt
peppar
1 msk sesamfrö
Majonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Nudelsallad
1 gurka
2 msk japansk soja
1 lime
2 msk olja
4 port risnudlar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna nudelsalladen med sesamolja. Sojan i majonnäsen kan bytas till 1 1/2 tsk sirachasås (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3429 KJ / 819 kCal
Fett52 g
Salt3.8 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använde både Renée Voltaires tamarisoja och sriracha😋😋😋😋 Blev verkligen en hit!
Jörgen
2023-10-12Mycket gott! Den fick 5 av 5 av min tonårsson.
Camilla
2023-10-11Mycket god laxrätt. Lätt att tillaga. Nudelsalladen en ny erfarenhet.
Peter
2023-10-11