Sesambakad lax med nudelsallad
En fräsch nudelsallad blir kvällens rätt, perfekt tillbehör till ugnsbakad lax som får en härlig yta tack vare sesamfröna. Till det serveras en sås som består av majonnäs och japansk soja. Många härliga smaker och riktigt smarrigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port laxfilé (à 125 g)
salt
peppar
1 msk sesamfrö
Majonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja
Nudelsallad
1 gurka
2 msk japansk soja
1 lime
2 msk olja
4 port risnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3429 KJ / 819 kCal
Fett52 g
Salt3.8 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Körde ner sesamolja i majonnäsen och dressingen. Finstrimlad spetskål och purjolök istället för gurka. Svingott!
Malin
2024-02-21Lite smaklöst.. nästa gång ska jag testa med lite färsk ingefära i dressingen till nudlarna. Känns som det kan bli en bra kombo med mer smak.
Ann-louise
2024-01-16Bra smaker
Maria
2024-01-16