Sesambakad sej med nudelsallad

32
18
Sesambakad sej med nudelsallad

Låt din sej få lite smak av Asien och ät den tillsammans med en nudelsallad och en krämig majonnäs. Innan du låter sejen bli klar i ugnen strör du över sesamfrön så den får en fin, lite krispig yta. Smaklig sej önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020

Sesambakad sej med nudelsallad

Ingredienser

4 portioner
600 g
färsk sej
-
salt
-
peppar
1 msk
sesamfrö

Majonnäs

1 1/2 dl
majonnäs
1 msk
japansk soja eller srirachasås (1 msk soja motsvarar 1 1/2 tsk srirachasås)

Nudelsallad

1
gurka
2 msk
japansk soja
1
lime
2 msk
olja
4
port risnudlar
1
påse råkostsallad (à 275 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna nudelsalladen med sesamolja.

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Helena

2020-10-21

Sej i ugn såg grå o oaptitlig ut

Torbjörn

2020-10-20

Supergott

Kirsi

2020-10-19

Ja jag tyckte det var fantastiskt gott. Sejen kan man skippa. Tror tricket var att sätta sesamolja i som gjorde salladen fantastiskt god

Näringsvärde per portion

Energi 2920 KJ / 697 kCal
Fett 35 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 61 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept