UNDER 45 MIN | Medel

Sesambakad sej med nudelsallad

Låt din sej få lite smak av Asien och ät den tillsammans med en nudelsallad och en krämig majonnäs. Innan du låter sejen bli klar i ugnen strör du över sesamfrön så den får en fin, lite krispig yta. Smaklig sej önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär fisken i små kuber och lägg i en ugnsform. Salta, peppra och strö över sesamfrö. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  3. Majonnäs: Blanda majonnäs med soja eller srirachasås.
  4. Nudelsallad: Dela gurkan på längden och skär den i tunna skivor.
  5. Blanda en dressing av soja, pressad limesaft och olja i en bunke.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och låt råkostsalladen koka med de sista 15 sekunderna. Häll av men spola det inte i kallt vatten.
  7. Blanda nudlarna och råkostsalladen i bunken med dressingen. Vänd ner gurkan.
  8. Servera nudelsalladen med sej och majonnäs.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Smaksätt gärna nudelsalladen med sesamolja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk sej
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrö
Majonnäs
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja eller srirachasås (1 msk soja motsvarar 1 1/2 tsk srirachasås)
Nudelsallad
  • 1 gurka
  • 2 msk japansk soja
  • 1 lime
  • 2 msk olja
  • 4 port risnudlar
  • 1 påse råkostsallad (à 275 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2920 kJ / 697 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept