Sesambakad sej med nudelsallad
Låt din sej få lite smak av Asien och ät den tillsammans med en nudelsallad och en krämig majonnäs. Innan du låter sejen bli klar i ugnen strör du över sesamfrön så den får en fin, lite krispig yta. Smaklig sej önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2020
Ingredienser
4 portioner
600 g färsk sej
salt
peppar
1 msk sesamfrö
Majonnäs
1 1/2 dl majonnäs
1 msk japansk soja eller srirachasås (1 msk soja motsvarar 1 1/2 tsk srirachasås)
Nudelsallad
1 gurka
2 msk japansk soja
1 lime
2 msk olja
4 port risnudlar
1 påse råkostsallad (à 275 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2920 KJ / 697 kCal
Fett35 g
Salt3.9 g
Kolhydrater61 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Sej i ugn såg grå o oaptitlig ut
Helena
2020-10-21Supergott
Torbjörn
2020-10-20Ja jag tyckte det var fantastiskt gott. Sejen kan man skippa. Tror tricket var att sätta sesamolja i som gjorde salladen fantastiskt god
Kirsi
2020-10-19