Nudelsallad med räkor och avokado
Att äta sig mätt på fräsch mat slår det mesta. Här kommer en rätt som skulle kunna tagits direkt ur ett asiatiskt gatukök. Risnudlar som blandats runt i smaker från lime, soja och sweetchili serveras med krispiga grönsaker som gurka, morötter och salladslök. Räkorna tillför allt från sälta till ett härligt mjukt tuggmotstånd. Smaklig sallad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port risnudlar
2 avokador
1/2 gurka
1 hjärtsallad
2 morötter
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
2 msk olja
3 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
400 g frysta skalade räkor
2 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2333 KJ / 557 kCal
Fett21 g
Salt2.3 g
Kolhydrater68 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fräsch sallad som var supergod en varm sommardag. Kanske inte det mest spännande och nytänkande receptet, men gott!
Nina
2022-06-20Är så gott 😊 Byter ut räkorna mot kyckling och har sesamolja i dressingen
Anna karin mari
2021-09-18Superbra recept! Påminner om sushi😍
Pernilla
2021-03-08