UNDER 30 MIN | Medel

Nudelsallad med räkor och avokado

Att äta sig mätt på fräsch mat slår det mesta. Här kommer en rätt som skulle kunna tagits direkt ur ett asiatiskt gatukök. Risnudlar som blandats runt i smaker från lime, soja och sweetchili serveras med krispiga grönsaker som gurka, morötter och salladslök. Räkorna tillför allt från sälta till ett härligt mjukt tuggmotstånd. Smaklig sallad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Dela, kärna och gröp ur och avokadorna. Skär avokadoköttet i tärningar.
  4. Skär gurkan i tärningar. Skär salladen i tunna klyftor och riv eller hyvla morötterna. Ansa och strimla salladslöken.
  5. Pressa saft ur limen och blanda med oljan, sojan och sweet chilisåsen. 
  6. Blanda nudlarna, avokadon, gurkan, salladen och morötterna med dressingen. 
  7. Vänd ner räkorna. 
  8. Strö över salladslöken och sesamfröna och servera nudelsalladen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera med lite extra sweetchilisås och soja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port risnudlar
  • 2 avokador
  • 1/2 gurka
  • 1 hjärtsallad
  • 2 morötter
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 lime
  • 2 msk olja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 400 g frysta skalade räkor
  • 2 msk sesamfrön

Näringsvärde
Per portion

Energi 2333 kJ / 557 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept