Sweet chilistekt lax med sojanudlar
Dessa chilistekta laxbitar har en läcker sötstark smak. Laxen steks färdigt i ugnen och då har du tid att koka sojanudlarna. För att få en extra touch till denna rätt vänder du nudlarna i soja mot slutet och serverar sedan tillsammans med skivad paprika och limeklyftor. Superenkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014
Ingredienser
4 portioner
200 g sojanudlar
ca 600 g laxfilé
3 krm salt
2 msk sweet chilisås
1 grön paprika
1 lime
1/2 dl japansk soja
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 603 kCal
Fett31 g
Salt3.6 g
Kolhydrater26 g
Protein53 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fräscht o gott. Busenkelt och snabbt att göra.
Sofia
2015-01-08Jättegott! Min sambo gillar inte lime, inte sweet chili och inte grön paprika. Ändå gav hon den 10 av 10 i betyg. Typiskt bra rätt!
Mattias
2014-11-18Familjen tyckte inte att det passade med lax till detta. Det hade säkert varit godare med torsk eller annan fisk. En god sås till hade också varit bra.
Inge
2014-11-14