UNDER 30 MIN | Medel

Varmrökt laxpasta med salladslök

En fräsch laxpasta kommer här serverad! Varmrökt lax blandas med färsk pasta, krispig salladslök och salladsärtor. Smaksätt rätten med en crème fraiche med smak av soltorkad tomat och feta och middagen är snabbt redo att ätas.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa lök och ärtor och skär dem i mindre bitar. Dela tomaterna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka salladsärtor och lök tillsammans med pastan den sista minuten. Häll av pastan.
  4. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm crème fraichen och mjölken.
  5. Häll tillbaka pastan i kastrullen och vänd runt. Krydda med salt och peppar.
  6. Bryt laxen i bitar och servera med pastan och tomaterna.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Servera laxen lite rumstempererad så smakar den mer. Har du lite fryst dill är det gott att smaksätta såsen med.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1/2 påse salladsärtor (à 150 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 port färsk pasta (gärna reginette)
  • 1 dl crème fraiche soltorkad tomat och feta
  • 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 2 förp varmrökt lax (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2641 kJ / 631 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept