Pizza med varmrökt lax
Ett lite oväntat sätt att servera rökt fisk på - och oväntat gott. Rulla bara ut färdig pizzabotten, rör snabbt ihop en tomatsås och toppa sedan pizzan med bland annat Västerbottensost, varmrökt lax och ruccola. Mums vad gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 förpackning passerade tomater (à ca 400 g)
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 msk färsk hackad basilika
1 msk färsk hackad persilja
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Pizza
250 g körsbärstomater
1 rulle färdig pizzadeg (ca 230 g)
4 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
200 g varmrökt lax (gärna kryddad med peppar)
1 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1757 KJ / 419 kCal
Fett22 g
Salt1.84 g
Kolhydrater28 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt magisk pizza. Fungerar utmärkt med färdigt pizzakit och toppingen.
Malin
2023-09-20Gott men väldigt lite mat. 4 portioner i receptet räcker knappt till 2 personer.
Emil
2021-04-13