Pizza med varmrökt lax

45
1
Pizza med varmrökt lax

Ett lite oväntat sätt att servera rökt fisk på - och oväntat gott. Rulla bara ut färdig pizzabotten, rör snabbt ihop en tomatsås och toppa sedan pizzan med bland annat Västerbottensost, varmrökt lax och ruccola. Mums vad gott!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Pizza med varmrökt lax

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 förpackning passerade tomater (à ca 400 g)
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 msk färsk hackad basilika
1 msk färsk hackad persilja
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Pizza

250 g körsbärstomater
1 rulle färdig pizzadeg (ca 230 g)
4 dl riven lagrad ost, gärna Västerbottensost
200 g varmrökt lax (gärna kryddad med peppar)
1 påse rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pizzabotten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pizzadegen.

Gör så här

Tips

Vill du ha en knaprigare pizzabotten? Värm plåtarna i ugnen innan du lägger på pizzorna.

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentar

Emil

2021-04-13

Gott men väldigt lite mat. 4 portioner i receptet räcker knappt till 2 personer.

Näringsvärde per portion

Energi 1757 KJ / 419 kCal
Fett 22 g
Salt 1.84 g
Kolhydrater 28 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden