Potatissallad med gremolata och varmrökt lax

9
2 Klimatsmart
Potatissallad med gremolata och varmrökt lax

En krispig färskpotatissallad hör våren till, här smaksatt med en klassisk gremolata gjord på citronskal, hackad persilja och vitlök. Det passar utmärkt till den varmrökta laxen och den fräscha salladen.

Skriv ut
Potatissallad med gremolata och varmrökt lax

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna färskpotatis)
150 g
färska salladsärtor
250 g
grön sparris
1
knippe färsk gul lök
125 g
rädisor
skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
20 g
färsk persilja
1/2 dl
olivolja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1
kruka kaskadsallad
ca 600 g
varmrökt lax i bit

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Roy

2021-06-11

Otroligt gott och fräscht! Topprätt!

Roy

2021-06-05

Fantastiskt gott! Men det vore bra att veta att potatisen ska vara kall i salladen...

Näringsvärde per portion

Energi 2418 KJ / 579 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 45 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept