Potatissallad med gremolata och varmrökt lax
En krispig färskpotatissallad hör våren till, här smaksatt med en klassisk gremolata gjord på citronskal, hackad persilja och vitlök. Det passar utmärkt till den varmrökta laxen och den fräscha salladen.
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna färskpotatis)
150 g färska salladsärtor
250 g grön sparris
1 knippe färsk gul lök
125 g rädisor
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
20 g färsk persilja
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 kruka kaskadsallad
ca 600 g varmrökt lax i bit
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2418 KJ / 579 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein42 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man ungsrosta potatisen istället för att koka? Verkar väldigt god 😋
Asta
2024-03-24Hej Asta! Det går bra att rosta potatisen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-25Otroligt gott! Skippade sparrisen men lade till kalamataoliver, kapris och rädisor. Serverade till varmrökt lax. Succé!
Carola
2023-07-31Riktig god! Testa, säger bara så!!
Paul
2022-07-03