Varmrökt lax med risotto primavera

Denna varmrökta lax äts med en krämig risotto primavera. Koka avorio- eller carnaroliris samt schalottenlök i vitt vin och buljong som du blandar med ärter och len sparrispuré. Rör ner parmesanost och smör före risotton serveras med laxen.

Ingredienser
4 portioner
1 hel varmrökt lax med ben (1 hel motsvarar ca 1-1 1/4 kg)
Risotto Primavera
500 g färsk sparris
12 dl vatten inklusive sparrisvattnet
3 tärningar grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
olivolja
4 dl risottoris t ex avorio eller carnaroli
2 dl torrt vitt vin
2 dl gröna ärtor
2 msk smör
2 dl färskriven parmesan
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:20:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hade glömt köpa parmesanost, men hade Västerbottenost hemma som jag använde. Funkade utmärkt.
Ulrika
2021-06-30