Varmrökt lax med risotto primavera

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Varmrökt lax med risotto primavera

Denna varmrökta lax äts med en krämig risotto primavera. Koka avorio- eller carnaroliris samt schalottenlök i vitt vin och buljong som du blandar med ärter och len sparrispuré. Rör ner parmesanost och smör före risotton serveras med laxen.

Varmrökt lax med risotto primavera

Ingredienser

4 portioner
1   hel varmrökt lax med ben (1 hel motsvarar ca 1-1 1/4 kg)

Risotto Primavera

500 g  färsk sparris
12 dl  vatten inklusive sparrisvattnet
3   tärningar grönsaksbuljong
2   schalottenlökar
olivolja
4 dl  risottoris t ex avorio eller carnaroli
2 dl  torrt vitt vin
2 dl  gröna ärtor
2 msk  smör
2 dl  färskriven parmesan
nymalen svartpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri:använd laktosfritt margarin istället för smör.
Gör mjölkproteinfri: välj sojaost istället för parmesanost. Använd mjölkfritt margarin istället för smör.

Gör så här

Tips

Det är gott att försiktigt värma den hela laxen under aluminiumfolie i ugnen.

Vegetarisk: uteslut laxen och servera risotton tillsammans med en sallad av rucola, borlottibönor, rostade pinjenötter, olivolja och balsamvinäger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Hade glömt köpa parmesanost, men hade Västerbottenost hemma som jag använde. Funkade utmärkt.

Ulrika

2021-06-30

Testa liknande recept

Pizza med ärtcrème, sparris och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Vårsoppa med lax och pocherat ägg
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med sparris och grillad paprika
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad risotto med sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med sparris- och hummersmör
Betyg 3.1 av 5.
156 personer har röstat
Under 60 min att tillaga