Varmrökt lax med risotto primavera

6
1
Varmrökt lax med risotto primavera

Denna varmrökta lax äts med en krämig risotto primavera. Koka avorio- eller carnaroliris samt schalottenlök i vitt vin och buljong som du blandar med ärter och len sparrispuré. Rör ner parmesanost och smör före risotton serveras med laxen.

Varmrökt lax med risotto primavera

Ingredienser

4 portioner
1 hel varmrökt lax med ben (1 hel motsvarar ca 1-1 1/4 kg)

Risotto Primavera

500 g färsk sparris
12 dl vatten inklusive sparrisvattnet
3 tärningar grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
olivolja
4 dl risottoris t ex avorio eller carnaroli
2 dl torrt vitt vin
2 dl gröna ärtor
2 msk smör
2 dl färskriven parmesan
nymalen svartpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri:använd laktosfritt margarin istället för smör.
Gör mjölkproteinfri: välj sojaost istället för parmesanost. Använd mjölkfritt margarin istället för smör.

Gör så här

Tips

Det är gott att försiktigt värma den hela laxen under aluminiumfolie i ugnen.

Vegetarisk: uteslut laxen och servera risotton tillsammans med en sallad av rucola, borlottibönor, rostade pinjenötter, olivolja och balsamvinäger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Ulrika

2021-06-30

Hade glömt köpa parmesanost, men hade Västerbottenost hemma som jag använde. Funkade utmärkt.