UNDER 15 MIN | Medel

Äggröra med varmrökt lax och färskost

Äggröra deluxe! Lyxa till helgfrukosten med en extra krämig äggröra på färskost med örtsmak. Ät som den är eller servera med varmrökt lax, citron och några kvistar dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop ägg, mjölk och färskost.
  2. Smält smör i en stekpanna. Häll ner äggsmeten. Rör med visp till en krämig äggröra.
  3. Servera äggröran med lax, citron och dill.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskostersättning och matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 100 g färskost av cream cheese-typ med örtsmak
  • 2 msk smör
  • 300 g varmrökt lax
  • 4 citronskivor
  • 4 kvistar färsk dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 1770 kJ / 423 kCal