Äggröra med varmrökt lax och färskost
![Äggröra med varmrökt lax och färskost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_161472/cf_259/aggrora_med_varmrokt_lax_och_farskost.jpg)
Äggröra deluxe! Lyxa till helgfrukosten med en extra krämig äggröra på färskost med örtsmak. Ät som den är eller servera med varmrökt lax, citron och några kvistar dill.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
![Äggröra med varmrökt lax och färskost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_161472/cf_259/aggrora_med_varmrokt_lax_och_farskost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
8 ägg
1 dl mjölk (3%)
100 g färskost av cream cheese-typ med örtsmak
2 msk smör
300 g varmrökt lax
4 citronskivor
4 kvistar färsk dill
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, färskost och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskostersättning och matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1770 KJ / 423 kCal
Fett31 g
Salt1.45 g
Kolhydrater4 g
Protein33 g
Kommentarer